Szórakozás

Pontyokat és keszegeket telepítettek a Maty-éri víztározóba

Pontyokat és keszegeket telepítettek a Maty-éri víztározóba

2019. október 5., szombat
Pontyokat és keszegeket telepítettek a Maty-éri víztározóba

2019. október 2-án két- és háromnyaras korosztályú dévérkeszeg (A keszegek mellett jelentős mennyiségű balin is került a szállítmányba) összesen 11,5q került a Maty-éri tározóban, bízva abban, hogy az újonnan feltöltött tározóban jövőre már szaporodó képes fehérhal állomány lesz jelen - írja ahorgaszcsmszov.hu.

A keszegek Szarvas város határában az iskolaföldi halgazdaságban nevelkedtek. 2019. október 3-án kétnyaras korosztályú pontyok kerültek a megyei folyóvizekbe (Tisza, Hármas-Körös, Maros) mindösszesen 40 mázsa mennyiségben.

A kétnyaras pikkelyes (szajoli fajta) pontyok Szarvason a Fish-Coop Kft. halgazdaságában kerültek előnevelésre, kifejezetten horgászati hasznosítás céljából. 100 db összsúlya 73 kg volt, azaz 1 db átlagosan 73 dkg. A halak egészségesen, kiváló kondícióban kerültek kihelyezésre. A haltelepítések folyamatait a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének hivatásos halőri csapata végigkísérte, egészen a mérlegeléstől, válogatástól a vízbe érkezésig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.