Közélet

Akác- és nyárfaerdőket ültetnek Csongrád megyében

Akác- és nyárfaerdőket ültetnek Csongrád megyében

2019. október 16., szerda
Akác- és nyárfaerdőket ültetnek Csongrád megyében

Csak Csongrád megyében közel félmilliárd forint erdőtelepítési támogatást ítélt meg az Agrárminisztérium, ebből 360 hektár fásítása történhet meg. Az akác és nyárfa mellett kocsányos tölgyet is ültetnek, közel 1,8 millió csemetével gazdagodik a megye - írja a Délmagyar.

– Az erdősítési felhívására Csongrád megyében közel 360 hektárnyi területre eddig 39 kérelmet támogatott a hatóság, a gazdálkodóknak megítélt összeg 457 millió forint, amiből 64,5 milliót már ki is fizettek – válaszolta a lap kérdésére az Agrárminisztérium sajtóirodája. Mint kiderült, a gazdálkodók jellemzően az akác és a hazai nyár telepítése mellett döntöttek. Az akácos-hazai nyárasból 123 hektárt az egyéb lomb elegyes akácosból 87, a „sima” akácosból 57 hektárt telepítettek. Ezen túl volt még 22 hektár hazai nyáras-akácos, valamint 29 hektárnyi kocsányos tölgyes is. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.