Közélet

Összehangolja tevékenységét a megyei rendőr-főkapitányság és a MÁV

Összehangolja tevékenységét a megyei rendőr-főkapitányság és a MÁV

2019. szeptember 13., péntek
Összehangolja tevékenységét a megyei rendőr-főkapitányság és a MÁV

Együttműködési megállapodást kötöttek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a MÁV Zrt., illetve a MÁV-START Zrt. szegedi székhelyű területi szervei. Az elsődleges cél a szervezetek szakmai munkájának keretében az egymást kölcsönösen segítő intézkedések összehangolása.

A közös munka magába foglalja egyebek közt a vasúti létesítményeket, műtárgyakat, vasúti szerelvényeket veszélyeztető rongálások, lopások elleni fellépést; a balesetek megelőzését, kezelését; az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának biztosítását. A felek azt is vállalták, hogy az eddigi gyakorlatot folytatva összehangolják szolgálati tevékenységüket, a jogsértő cselekmények felderítése, felszámolása érdekében rendszeresen egyeztetnek, illetve tájékoztatják egymást a bekövetkezett változásokról. A megállapodást Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Géczi Lajos a MÁV Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Területi Vasútbiztonság Szeged területi vasútbiztonság vezetője, Mondi Miklós a MÁV Zrt. Üzemeltetési Főigazgatóság Pályavasúti Területi Igazgatóság Szeged igazgatója, Huszár Zoltán a MÁV-START Zrt. Területi Személyszállítási és Vontatásszolgáltatási Igazgatóság Szeged igazgatója és Szilágyi Károly a MÁV-START Zrt. Területi Járműbiztosítási Igazgatóság Szeged igazgatója írta alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.