Közélet

Elhunyt Pintér Tibor, a magyar zoopedagógia meghatározó személyisége

Elhunyt Pintér Tibor, a magyar zoopedagógia meghatározó személyisége

2019. szeptember 26., csütörtök
Elhunyt Pintér Tibor, a magyar zoopedagógia meghatározó személyisége

Elhunyt a Szegedi Vadaspark nagyra becsült munkatársa, a magyar zoopedagógia meghatározó személyisége. Pintér Tibor (1958-2019) hosszan tartó betegség után, szeptember 21-én eltávozott - közölte a szomorú hírt a vadaspark internetes oldala.

Bár közismert szerénysége miatt mindig tiltakozott, ha így mutatták be, de akik ismerték, tudták, hogy Pintér Tibor tekinthető a hazai zoopedagógia egyik megteremtőjének és egyik legnagyobb hatású személyiségének. Nemcsak gyermekek és pedagógusok sokaságát nevelte a természet tiszteletére, védelmére és szeretetére, hanem számos – nem csak szegedi – állatkerti munkatárs szakmai fejlődésére volt nagy hatással.

Pintér Tibor már szinte a kezdetektől fogva részt vett a Szegedi Vadaspark életében, majd a Pécsi Állatkertben folytatta pályafutását 1998-tól 2008-ig, amikor visszatért Szegedre, hogy a zoopedagógiai munkát erősítse. Mind szakmai erényei, elhivatottsága, mind embersége hiányozni fog. Mindent megteszünk azért, hogy szellemi öröksége és útmutatása szerint folytassuk az általa megkezdett munkát - zárul a vadaspark közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.