Közélet

Veszélyes bontási hulladékra panaszkodik egy aggódó apuka

Veszélyes bontási hulladékra panaszkodik egy aggódó apuka

2019. augusztus 28., szerda
Veszélyes bontási hulladékra panaszkodik egy aggódó apuka

Egy aggódó apuka írt üzenetet szerkesztőségünknek, amiben arról számolt be, hogy egy önkormányzati kezelésű ingatlan bontási munkálataiból keletkezett palahulladékot nem megfelelő helyen tárolják. V. László fényképeket is mellékelt leveléhez.

Jól látható, hogy a bontási hulladék közterületen hever. Ami pedig súlyosbítja a helyzetet, hogy minden bizonnyal paláról van szó.

A hagyományos palák jelentős része azbeszttartalmú, úgynevezett azbesztcementből készült, ami szakértők szerint akkor lehet veszélyes, ha az eternit hullámpala megsérül, például bontás közben. Ilyenkor pedig a törési felületnél azbesztrostok kerülhetnek a levegőbe.

"Az épület közvetlen környezetében óvoda és bölcsőde is található pár méterre, Nagy Sándor képviselő folyamatosan bagatellizál, tagad, ezzel veszélybe sodorva a lakók egészségét" – írta levelében V. László.

A Tünde téri óvoda és SZTEJKI Eötvös József Gimnázium található a megbontott épület közelében. Az ügyben kerestük Nagy Sándor alpolgármestert, amint reagál, közöljük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.