Egyetem

Több mint félszáz helyet javított az SZTE egy nemzetközi rangsorban

Több mint félszáz helyet javított az SZTE egy nemzetközi rangsorban

2019. augusztus 5., hétfő
Több mint félszáz helyet javított az SZTE egy nemzetközi rangsorban

Több mint félszáz hellyel lépett előrébb a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) rangsorában, így e lista szerint is az SZTE a legjobb vidéki egyetem Magyarországon. A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézményét vizsgálta, melyek közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolta a 2019/2020-as listáján.

A tavalyi 758. helyről lépett előre a 692. helyre – 66 helyet javítva – a Szegedi Tudományegyetem a CWUR világrangsorában. Ezzel az SZTE a világ egyetemeinek első 3,5 százalékába tartozik. Magyarországi viszonylatban az SZTE idén a harmadik legjobb helyezést érte el, csupán két fővárosi intézmény előzi meg. Ezzel az eredménnyel pedig a legjobb vidéki egyetem címet is magáénak tudhatja a szegedi universitas. A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben felállítja a világ egyetemeinek rangsorát. 20 ezer felsőoktatási intézmény közül, hét szempont alapján választják ki a világ kétezer legjobb egyetemét, ide értve az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézési arányukat. A magyar intézmények közül 9 egyetem került be a legjobb kétezer közé. A top 5 hazai felsőoktatási intézmény között az SZTE mellett az ELTE (598. hely), a Semmelweis Egyetem (643. hely), a Debreceni Egyetem (724. hely) és a BME (862. hely) is helyet kapott. A világrangsort idén is három egyesült államokbeli intézmény vezeti. Első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll. A teljes lista itt elérhető:

CWUR 2019/2020

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.