/

Állatkertek éjszakája: itt a részletes szegedi program

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állatkertek éjszakája elnevezésű program 9 éve indult útjára, és mára az egyik legnépszerűbb állatkerti nap lett a látogatók szemében a nyár utolsó péntek estéje. Természetesen a Szegedi Vadasparkban is érdekes programokkal várják az érdeklődőket, idén Afrika jegyében.

Annyiban változtattak Szegeden a rendezvény menetén, hogy már 18.00-tól várják a látogatóinkat. A fekete kontinens kultúrájának felidézésében a Magyar Afrika Társaság lesz segítségre, amely révén lesz zenés produkció (Serengeti Troupe zenekar), kézműves foglalkozások, társasjáték, afrikai ruhapróba és hangszerbemutató is. Emellett gyermekműsorral is készül a vadaspark: a Grimm-Busz Színház előadásán szórakozhatnak a legkisebbek. A zenés, játékos programokat egészítik ki hagyományos esti állatbemutatók egészen 21.00-ig.

A Szegedi Vadaspark augusztus 30-i rendezvényén a Magyar Afrika Társaság (African Hungarian Union – AHU) teremti meg az afrikai hangulatot. A humanitárius és ismeretterjesztő tevékenységeket végző szervezet pultjánál az érdeklődők megismerhetik a Társaság afrikai és magyarországi programjait. A résztvevők afrikai hangszereket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki, a divat iránt érdeklődők pedig hagyományos afrikai ruhákat ölthetnek magukra, hogy akár digitális fénykép formájában meg is örökítsék maguknak.

A gyermekek afrikai állatokat készíthetnek az AHU asztalainál WC-papírgurigából, a nagyobbak pedig elmerülhetnek az origami világában, hogy megtanuljanak oroszlánt vagy kígyót hajtogatni. A Magyar Afrika Társaság legújabb projektje keretében afrikai eredetű hagyományos és afrikai tematikájú társasjátékokat tudnak kipróbálni az érdeklődők. Az AHU szervezésében az est folyamán fellép népszerű programjával a Serengeti Troupe zenekar, és afrikai táncokat tanít a rendezvény résztvevőinek.

18:00-21:00 – folyamatos programok:
– a Magyar Afrika Társaság foglalkozásai az elefántkifutó medencéje közelében
– Fedezd fel Afrikát! – nyereményjáték – értékelés a szurikáták kifutója mellett
– Arcfestés a Zsiráfház teraszán
– Bátorságpróba a terráriumházban
– 18:00-19:00 – Grimm-Busz Színház zenés előadása
– 19:00-20:00 – Serengeti Troupe fellépése, afrikai táncház

Állatbemutatók:
19:00 – elefántok vacsorája a két zenés előadás közötti szünetben
19:30 – borjúfókák esti tornája
20:10-21:00 – afrikai állatbemutatók: az oroszlánok családi vacsorája, a törpevíziló és a foltos hiéna esti etetése, királypiton simogatás

Előző sztori

Ismét megszólalt a Rádió 88 tulajdonosa

Következő sztori

Nemesi Pál: Ne arról legyen híres Szeged, hogy ez a baloldal utolsó bástyája