Közélet

Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

2019. július 31., szerda
Népi bútorfestő kurzust hirdet a Tornyai János Múzeum

Kétnapos népi bútorfestő kurzust hirdet a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum. Az augusztus 13-án és 14-én, délelőtt kilenc és délután négy óra között megrendezésre kerülő foglalkozásokon a résztvevők megismerhetik a népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját és színvilágát, valamint Dudás Ildikó népi bútorfestő irányításával gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek.

A kétnapos kurzuson való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, a résztvevők számára a gyakorlati munkához szükséges anyagokat és a foglalkozások napjain az ebédet a szervezők biztosítják. A két nap során továbbá szó lesz a templomokban alkalmazott bútorfestésről, a vásárhelyi bútorfestés sajátosságairól, s a résztvevők ismereteket szerezhetnek a bútorok restaurálásának és konzerválásának módszereiről is. A kurzust szervező Lucza-Vígh Erna, a Tornyai János Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a kurzusra felső tagozatos és középiskolás diákokat, egyetemi hallgatókat és felnőtteket egyaránt várnak.

Jelentkezni e-mailben alucza.vigh.erna@tjm.hu címen augusztus elsejétől lehet, a tervezett húsz férőhelyet a jelentkezések sorrendjében töltik fel. További információt a 62/24-22-24-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.