Közélet

Ingyen táboroznak az apátfalvi gyerekek

Ingyen táboroznak az apátfalvi gyerekek

2019. július 25., csütörtök
Ingyen táboroznak az apátfalvi gyerekek

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a nyári szünetben ingyenesen táborozhatnak az apátfalvi gyerekek - adta hírül a Rádió7.

Szekeres Ferenc polgármester a rádiónak elmondta: nyolc Csongrád megyei település fogott össze annak érdekében, hogy a kisdiákok hasznosan töltsék el a vakációt. Apátfalván tíz különböző tábor várja a kicsiket egészen augusztus végéig. Többek között szerveznek sport és kulturális tábort, de olyant is, melyben a kis résztvevők megismerhetik, hogyan is éltek az őseik. Nem csupán a részvétel a térítésmentes, hanem a napi háromszori étkezés is. Szekeres Ferenc kitért arra is, hogy az apátfalvi önkormányzat már 2015-től szervez a gyerekeknek ingyenes tábort. A kezdetekben ez még arról szólt, hogy egyfajta gyermekmegőrzőként funkcionált ez a lehetőség, hiszen sok szülő nyáron nem tudta hol elhelyezni a csemetéjét. A későbbiekben ebből alakultat ki a táborok. Emellett az önkormányzat kirándulásokat is szervez azoknak az általános iskolásoknak, akik a tanév alatt a legjobb eredményeket érik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.