Közélet

Hétfőtől 18 napra lezárják a Belvárosi hidat

Hétfőtől 18 napra lezárják a Belvárosi hidat

2019. július 19., péntek
Hétfőtől 18 napra lezárják a Belvárosi hidat

Hétfőtől lezárják a Belvárosi hidat a dilatációs elemek cseréje miatt. Az átkelőt két irányba csak gyalogosan és kerékpárral lehet használni, illetve a tömegközlekedési eszközöknek, az autósok csak Újszeged irányába haladhatnak át, a belváros felé nem, kivéve a 20 órától 6 óráig tartó időszakot.

A híd felújítási munkálataival kapcsolatban többször is változtatták a korlátozásokat.

Először úgy volt

, hogy július 4-én reggel 6-tól várhatóan augusztus 16-áig le lesz zárva a vízi átjáró. Július 5-én viszont már

azt közölték

, hogy mégsem kell majdnem másfél hónapig lezárni a hidat, ugyanis a munkálatokat augusztus 8-ig be tudják felejteni. A Belvárosi hidat végül

július 10-én zárták le

, de aznap este már újra meg is nyitották a forgalom számára.

"A dilatációs elemek fogadó fészke - ami szintén 23 éve volt utoljára cserélve - jobb állapotban volt, mint gondoltuk. Először azt hittük, hogy betonozni kell a környékét, mert nem lehet majd belecsavarozni az új elemet, de szerencsére szuper jó állapotban van" - nyilatkozta a szegedma.hu-nak a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Makrai László megerősítette, a híd július 22-én, hétfőtől augusztus 8-án, csütörtökig lesz lezárva egy irányban. Az átkelőt reggel 6 óra és este 8 óra között csak a kerékpárosok, gyalogosok és tömegközlekedési járművek használhatják mindkét irányba, az autósok csak Újszeged felé hajthatnak át, a belváros felé nem. Kerülni a Bertalan hídon át lehet. Ugyan 20 órától 6 óráig minden nap - forgalomirányítás mellett - mindkét irányban megnyitják a hidat, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. azonban azt kéri, hogy csak indokolt esetben használják a hidat az autósok, lehetőség szerint akkor is kerüljenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.