Sport

Szegeden légiós, most a vb-n játszik a jamaicai válogatottban

Szegeden légiós, most a vb-n játszik a jamaicai válogatottban

2019. június 11., kedd
Szegeden légiós, most a vb-n játszik a jamaicai válogatottban

Megkezdődött Franciaországban a nyolcadik női labdarúgó-világbajnokság, amely egészen július 7-ig tart. A jamaicai nemzeti csapatban helyet kapott Marlo Sweatman is, aki ebben a szezonban a Szent Mihály csapatában játszott a magyar NB I-ben.

A 24 éves labdarúgó, Marlo Sweatman Miamiban él, korábban az Egyesült Államok mellett Svédországban és Hollandiában profiskodott, ám ebben a szezonban a Szent Mihály csapatában játszott a magyar NB I-ben, ahol nyolc mérkőzésen

lépett pályára

. Mivel bekerült a jamaicai válogatott keretébe, jelenleg Franciaországban szerepel, ahol zajlik a nyolcadik női világbajnokság - adta hírül a billymasszazsszeged.hu, ahol

interjú is olvasható

a szegedi csapat játékosával. A karibi ország nemzeti együttesében Marlo Sweatman kezdőként kapott helyet vasárnap Brazília ellen, és végig a pályán is volt a 3-0-s dél-amerikai győzelemmel zárult találkozón. A világbajnokságon a csoportból való továbbjutást tűzte ki célul Jamaica, amely még Ausztráliával és Olaszországgal szerepel egy négyesben. A vb után pihenő következik, de Marlo úgy tervezi, hogy legkésőbb július elején visszatér a Szent Mihályhoz.

Marlo Sweatman (fotó: ogol.com.br)

Azt már a 24.hu állapította meg, hogy Sweatman az első NB I-es labdarúgó, aki vb-n játszik azóta, hogy 2014-ben a Fradi-légiós Muhamed Besic szerepet kapott a bosnyák csapatban a férfiak mezőnyében. (Mi csak zárójelben tesszük hozzá, hogy 2010-ben Luis Ramos, a Debrecen akkori játékosa nagyon közel volt a vb-szerepléshez, de az utolsó pillanatban Reinaldo Rueda szövetségi kapitány kihagyta őt a hondurasi válogatott 23 fős keretéből.) A női vb-n a csoportmérkőzések június 20-án zárulnak, a négy fős csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut tovább. A finálét július 7-én rendezik Lyonban. A Szent Mihálynak tehát nélkülöznie kellett jamaicai légiósát az NB I. osztályzójának első mérkőzésén, amelyet 6-1-re nyert a hazai mérkőzéseit Makón játszó együttes a MOL Vidi FC ellen. A visszavágót június 15-én 17 órától rendezik a MOL Aréna Sóstóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.