Kultúra

Mesés évadra készül a Szegedi Kortárs Balett

Mesés évadra készül a Szegedi Kortárs Balett

2019. június 29., szombat
Mesés évadra készül a Szegedi Kortárs Balett

A következő évadban kicsiknek és nagyoknak egyaránt mesét állít a színpadra Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője - tájékoztatta a társulat az MTI-t.

Novemberben a Prokofjev zenéjére készült Hamupipőke című mesebalettet mutatja be az együttes a Szegedi Nemzeti Színházban és a Müpa Fesztivál Színházban. 2020 februárjában pedig egy felnőtt mesével, Léo Delibes francia zeneszerző Coppéliájával áll a nézők elé a társulat a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában és a Nemzeti Táncszínházban.

Több turnéra is indul az együttes, először Plovdivba, a 2019-es év kulturális fővárosába utazik, ezt követően Mexikó tizenhét különböző városában képviseli Szegedet és Magyarországot, majd Brüsszelben a Cirque Royal Színházban lépnek színpadra.

A most zárult évadban húszezren látták a Szegedi Kortárs Balett hetvenhárom előadását. A két bemutató - Enrico Morelli koreográfiája az Orfeusz és Euridiké, valamint Juronics Tamás Credo című táncdrámája - mellett hét további darab futott repertoáron, köztük az elmúlt 18 év legsikeresebb magyar kortárs táncjátéka, a Carmina Burana. Az együttes művészei Szegeden huszonhét alkalommal léptek színpadra, Budapesten különböző helyszíneken pedig összesen harminc előadást játszottak. Emellett társulat tagjai a karácsonyi időszakban tizenkét előadáson táncoltak az Álomutazó című mesemusicalben, amelyre csaknem ötvenezren váltottak jegyet.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.