Sport

Márton Anita remek formában van, indul a Budapest Openen

Márton Anita remek formában van, indul a Budapest Openen

2019. június 6., csütörtök
Márton Anita remek formában van, indul a Budapest Openen

Tizenkét ország atlétái indulnak a szombaton és vasárnap sorra kerülő Budapest Open-Schulek Ágoston emlékversenyen, az EAP (Europe Athlétisme Promotion) versenysorozatába tartozó kétnapos viadalon, melynek fővédnöke Tarlós István főpolgármester.

MA XVI. kerületi Ikarus BSE pályáján rendezendő eseményen az elmúlt években a hazai élvonal mellett több mint 20 ország atlétái – köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, országos csúcstartók – vettek részt. Ezúttal érkeznek atléták többek között Nagy-Britanniából, Kínából, Malajziából, Belgiumból, Németországból vagy Horvátországból. A hazai indulók között lesz Magyarország első atlétikai világbajnoka, az olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok súlylökő Márton Anita, illetve az Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence. A szegedi sportoló tavaly combizomsérülése miatt fél évet kénytelen volt kihagyni, januárban kezdett el újra versenyezni. Egészségügyi állapotával kapcsolatban azt mondta, már minden gyakorlatát meg tudja csinálni, de karrierje végéig gyógytornára kell járnia. "Megnyugtatok mindenkit, remek formában vagyok. A hat kilogrammos golyókkal végzett felmérésekből kiderült, hogy jobb fizikai állapotban vagyok, mint a riói olimpia előtt ugyanebben az időszakban. Fejben estem kicsit szét, ugyanis a térdem miatt fontos volt, hogy teszteljük, ez pedig sok versennyel és utazással járt. Nyáron bőven megvan az esélye a 19 méter feletti lökésnek. Amikor kell, összeáll majd a technikám és a mentális felkészültségem, nem is aggódom, hogy a világbajnokságon ne tudnék megfelelő eredményt elérni" - nyilatkozta a

delmagyar.hu

-nak. A Budapesti Atlétikai Szövetség hetedik éve tagja az EAP-körnek, s rendezheti meg így a Budapest Opent – a kapcsolat folytán az elmúlt években több mint 200 magyar atléta kapott meghívást Európa több országába, s mérethette meg magát nemzetközi versenyeken.

(MTI/delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.