Hírzóna

Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot

Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot

2019. június 22., szombat
Átadták a korszerűsített Kisteleki Térségi Egészségügyi Központot

A Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ működése és fejlesztése mintája annak, hogyan lehet újszerűen gondolkodni az egészségmegőrzésről és a gyógyításról - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára szombaton a Csongrád megyei városban.

Horváth Ildikó a korszerűsített központ átadóünnepségén azt mondta, a szűk másfél év alatt elkészült beruházás jól fogja szolgálni a térségben élők egészségét, betegségből való gyógyulását. Szerinte a város vezetése úgy gondolt az egészségügy fejlesztésére, hogy az az itt élők jövőjét szolgálja. Elmondta, Kisteleken egy helyen fogadja a pácienseket az alap- és a sürgősségi ellátás, hosszú évek óta jól működik az egynapos sebészet. A fejlesztésnek köszönhetően a modern technikával hatékonyabban szolgálható a páciensek gyógyulása, és javultak az itt dolgozók munkakörülményei is - közölte a politikus. Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője szerint a központot családias hangulat jellemzi, a minőségi szakmai munka feltételei megvannak, az pedig biztonságot ad az itt élők számára, hogy az intézményben a szükséges orvosi és szakdolgozói létszám is adott. Közölte, bízik abban, hogy a térségben újabb egészségügyi fejlesztések indulhatnak. Nagy Sándor (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a beruházásnak köszönhetően a város egykor szétszórt egészségügyi rendszere, az alapellátás - négy háziorvos, két-két fogorvos és gyermekorvos -, a szakellátás, a mentőállomás és az egynapos sebészet kulturált környezetben, egy helyen működhet. A mintegy 300 millió forintból elkészült beruházás elsődleges célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése volt. A fejlesztés során felújították és akadálymentesítették az egészségügyi intézmény várótermeit és a vizesblokkokat, továbbá mostantól új betegirányító recepció várja az érkezőket. Hét járóbeteg ellátó egység - a fizikoterápia, a gyógytorna, a bőrgyógyászat, a kardiológia, a sebészet-traumatológia, a nőgyógyászat és a laboratórium - korszerűsítését, orvostechnikai és informatikai fejlesztését végezték el. A tavaly februárban kezdődött beruházás nagyobbik részét az orvosi műszerek és eszközök beszerzésére fordították.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.