Közélet

Lázár János Földeákon is Brüsszelt ostorozta

Lázár János Földeákon is Brüsszelt ostorozta

2019. május 14., kedd
Lázár János Földeákon is Brüsszelt ostorozta

A határok őrzésének a feladata is igen jelentős kérdése lesz a május 26-i EP-választásoknak, ezt hétfő esti földeáki lakossági fórumán fejtette ki Lázár János - számolt be a Rádió 7.

Az országgyűlési képviselő elmondta: jelenleg a tagállamok maguk szabályozzák, kit engednek be a területükre, s ennek így is kell maradnia, mert ellenkező esetben Brüsszelben dől ez el. Ezért is tartja fontosnak, hogy minél többen részt vegyenek a szavazáson, hiszen az Európai Parlament még sincs olyan messze tőlünk. Lázár János hangsúlyozta: már nagyon sok kérdésre a választ nem Budapesten, hanem Brüsszelben mondják meg. Az államok szuverenitását veszélyeztető ügyek intézését azonban nem szabad kiadniuk a kezükből a nemzeteknek. A politikus szerint ilyen az is, hogy minden ország maga szabhassa meg, kit enged be a határain belülre, s kivel akarnak együtt élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.