Kultúra

Képzajok ihlette festményekből nyílik tárlat az egyetemen

Képzajok ihlette festményekből nyílik tárlat az egyetemen

2019. május 6., hétfő
Képzajok ihlette festményekből nyílik tárlat az egyetemen

Hogyan nyújthat egy mobiltelefon sérült kijelzője inspirációt a festészethez? Árnyas Koppány Ákos híres festőművész, volt SZTE-s hallgató kiállításán legújabb alkotásait tekinthetik meg a látogatók, amelyeket a digitális képalkotás eszközei, a képi hibák és a képzajok inspiráltak. A kiállítás május 6-án nyílik az SZTE TIK kiállítási terében.

A

Szegedi hibáim

című kiállításon az alkotó legújabb képeit mutatja be, amelyek azért is különlegesek, mert egy megsérült mobiltelefon kijelzője inspirálta őket. A művész a digitális képalkotás eszközeit és a különböző képi hibákat, az úgynevezett képzajokat festészeti elemekké ültette át. A műveken a képhiba esztétikai elemként jelenik meg, beépül az alkotásba és saját képalkotó elemmé válik. Árnyas Koppány Ákos szegedi festőművész öt éve Norvégiában él családjával. Az SZTE JGYPK-n párhuzamosan végzett képi ábrázolás, valamint tanító szakon. Már egyetemi évei alatt rendszeresen bemutatkozott csoportos és önálló kiállításokon, országos és nemzetközi tárlatokon egyaránt. Tagja a Magyar Alkotók Országos Egyesülete mellett a Norvég Művészek Országos Egyesületének, a Norvég Festők Országos Szövetségének, illetve az Oppland megye művészeti szervezetének. Művészeti tevékenysége mellett kulturális szervezőként is megismerhettük, olyan programok szervezésével, mint a stArt Plein Air Nemzetközi Művésztelep vagy a Hatos Műterem (REÖK). A kiállítás hivatalos megnyitóját május 6-án 18 órakor, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében tartják. Az eseményt Tóth Károly művészettörténész nyitja meg, közreműködik Dudás Ervin. A kiállítás megtekinthető május 18-ig, hétköznapokon 08.00–20.00, szombaton 08.00–16.00 óráig.

(Forrás: SZTE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.