Politika

Botkáék leszavazták a Fideszt, ezzel a párt szerint elvettek 3500 forintot a gyerekektől és a nyugdíjasoktól

Botkáék leszavazták a Fideszt, ezzel a párt szerint elvettek 3500 forintot a gyerekektől és a nyugdíjasoktól

2019. május 17., péntek
Botkáék leszavazták a Fideszt, ezzel a párt szerint elvettek 3500 forintot a gyerekektől és a nyugdíjasoktól

A szegedi Fidesz közleményben tiltakozott a döntés miatt. Mutatjuk!

"Botka László és a közgyűlés baloldali többsége a mai napon leszavazta a Fidesz módosító indítványát, ezzel minden nyugdíjastól és iskolát kezdő gyermektől fejenként 3500 forintot vettek el. A Fidesz-frakció egy jól átgondolt javaslatot terjesztett be, melyben természetesen a többletjuttatás fedezetét is megjelölte. Ennek ellenére Botka László és a szegedi baloldal lesöpörte a Fidesz módosító indítványát, amivel ismét bebizonyította, hogy csak szavakban ért egyet az emberek támogatásával, részükről ez nem volt több, mint kampányfogás. Fidesz-KDNP frakció" Mint ismert a szegedi Fidesz azt javasolta, hogy a baloldali propaganda kiadványok helyett, illetve az azokra fordított közpénz támogatások csökkentésével lényegesen több pénzt lehetne adni a szegedi általános iskolás korú gyerekeknek és a szegedi időseknek is. Most ezt szavazta le a baloldali többség.

A közgyűlés krónikája:

Egyetlen napirendi pontot tárgyalt a szegedi közgyűlés pénteken délután. A Botka László által beígért 10.000 forintos támogatásáról az átfutási idő hosszúsága miatt kellett már most dönteni, hogy az iskolakezdésre az összeg megérkezhessen a támogatottakhoz - hangsúlyozta a polgármester. A Fidesz-KDNP módosító javaslattal élt, és azt kezdeményezte, hogy 10.000 forint helyett 13.500 forint legyen a támogatás összege. Ezt követően Szentistványi István független képviselő is módosítót nyújtott be, amelyben arra tett indítványt, hogy ne alanyi jogon járjon a támogatás, hanem rászorultsági alapon, hogy valóban azokhoz jusson el a pénz, akik rászorulnak. A két módosítót végül a közgyűlés elutasította, Botka László javaslatát azonban 27 igen és egy tartózkodás mellett, név szerinti szavazás keretében elfogadták. A szavazás során egy kis hiba csúszott a gépezetbe, ugyanis a polgármester lezárta az ülést, amikor rájött, hogy csak a határozat-tervezetről szavaztak, a rendelet módosításáról elfelejtettek, így vissza kellett hívni azok a képviselőket, akik elhagyták az üléstermet, és kisebb szünetet követően újra kellett voksolni, amelyek eredménye megegyezett az előző szavazáséval. Az eredményből is látszik, hogy a Fidesz-KDNP képviselői megszavazták a polgármester által május elsején bejelentett támogatást - az egyetlen tartózkodó a független Szentistványi volt -, így néhány hét távlatából is értelmetlennek tűnik a baloldali sajtó azon húzása, hogy egyfolytában azzal riogattak, hogy a Fidesz-KDNP el fogja utasítani majd a javaslatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.