Közélet

Balesetveszélyes eljutni a Mars térről az Árkádba gyalog

Balesetveszélyes eljutni a Mars térről az Árkádba gyalog

2019. május 13., hétfő
Balesetveszélyes eljutni a Mars térről az Árkádba gyalog

Láthatatlan helyen elhelyezett figyelmeztető tábla és körbekerítetlen munkaterület. Ez jellemzi most a Párizsi körút járdaszakaszának egy részét. Mivel a gyalogosok mit sem sejtenek a balesetveszélyről, továbbra is tömegével használják a feldúlt aszfaltot. Az útszakasz forgalmas, itt lehet ugyanis a legrövidebb úton megközelíteni az Árkád bevásárlóközpontot a Mars térről.

Furcsa építési, vagyis inkább bontási munkálatokra, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy gyalogosforgalmi akadályra lettünk figyelmesek a Londoni körút 1. számnál.

A helyszínen tapasztaltak alapján egy körülbelül ötven méteres szakaszon eltűnt a járda fele, mert azt felmarták. A problémás területen ráadásul van egy rész, ahol olyan pici felületet hagytak meg, hogy ott csak féllábon egyensúlyozva lehet áthaladni.

A munkálatokkal szemmel láthatóan még nem végeztek, a kitermelt sitt is egyelőre ottpihen az egyik fa tövében.

- Csúnya a látvány, de ez csak a kisebb gond, a baj az, hogy ezen a forgalmas szakaszon most egyáltalán nem lehet biztonságosan közlekedni, pedig sokan kerékpárral vagy babakocsival jönnek erre - panaszkodott egy középkorú hölgy. Valóban nagyon forgalmas járdáról beszélünk, hiszen ez köti össze a Mars teret és az Árkád bevásárlóközpontot. Képeinken is jól látható, hogy egyszerre többen is közlekednek a rövid szakaszon, és nagyon senkit sem érdekel, hogy munkaterületről van szó.

Igen, munkaterület, amelyen áthaladni szigorúan tilos és balesetveszélyes. Erre azonban csak egy eldugott tábla figyelmeztet egy bokor alatt.

Csak, hogy érzékeltessük, a tábla így néz ki távolabbról, szinte teljesen észrevehetetlen.

Az is jól látszik, hogy a munkaterület egykor még körbe volt kerítve, azonban a sárga szalagot és azt tartó oszlopot is - csak úgy mint az átjárást megtiltó és balesetveszélyre figyelmeztető táblát - a bokor alatt találtuk meg. A kialakult helyzettel kapcsolatban kerestük a szegedi önkormányzatot. Azt kérdeztük, milyen munkálatok zajlanak az érintett területen, és azzal mikor végeznek. Arra is kíváncsiak voltunk levelünkben, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a munkaterület nincs körbekerítve és a figyelmeztető tábla is láthatatlan helyen van elhelyezve, illetve, hogy kinek a felelőssége, ha valaki balesetet szenved. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.