Egyetem

Trópusi pillangókat láthatunk a füvészkertben

Trópusi pillangókat láthatunk a füvészkertben

2019. április 26., péntek
Trópusi pillangókat láthatunk a füvészkertben

Újra megnyitja kapuit szombaton a Szegedi Tudományegyetem arborétumának lepkekertje, ahol az állatvilág repülő virágai, trópusi pillangók figyelhetőek meg karnyújtásnyi távolságból - tájékoztatta Németh Anikó igazgató az MTI-t.

A füvészkert munkatársai a trópusi esőerdőt idéző környezetet varázsoltak az egyik fóliasátor alá, ahol a bábszekrényben lévő bábokból - melyek havonta érkeznek Costa Ricából - folyamatosan bújnak elő a pillangók és szemet gyönyörködtetően libbennek növényről növényre, a lepkeetetőknél lakmároznak vagy éppen a látogatók karján, ruháján landolnak. A vendégeknek nem mindennapi élményt jelent a Dél-Amerika trópusain honos pillangók megfigyelése, fotózása. A sétautat bejárva húsz lepkefaj, csaknem négyszáz színpompás, trópusi képviselőjével találkozhatnak az érdeklődők. Nagy részük különösen napsütéses időben aktív, ilyenkor a több száz lepke színes kavalkádot alkotva cikázik a növények között, borongósabb időben pedig szívesen pihennek meg összecsukott szárnyakkal a növények levelein, ágain. A látogatóknak helyszínen a kert munkatársai rövid szakvezetést biztosítanak, és információs táblák is segíti a vendégek tájékozódását. A vendégek a látogatás során megismerkedhetnek a botanikus kert páfránygyűjteményével is - tudatta az igazgató.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.