Hírzóna

Ökumenikus vezető: A támadások minden keresztényt megrendítettek

Ökumenikus vezető: A támadások minden keresztényt megrendítettek

2019. április 22., hétfő
Ökumenikus vezető: A támadások minden keresztényt megrendítettek

A húsvét vasárnapján elkövetett merényletek a világ összes keresztényét megrendítették, akkor is, ha Srí Lanka messze van tőlük - mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Fischl Vilmos szerint a radikális muzulmánok Srí Lanka katolikus kisebbségét célpontnak tekintik, amiért a keresztény felekezet közvetítő szerepet vállal a tamilok és a szingalézek konfliktusában. Nehezményezte azt is, hogy iszlamista szervezetek a párizsi Notre-Dame leégésén örvendeztek, és hangsúlyozta, hogy minden vallásnak határozottan föl kell lépnie a szélsőségeivel szemben. Az ökumenikus szervezet vezetője úgy vélekedett, a terrortámadások közömbössé teszik a közvéleményt. A keresztényeknek azonban - fogalmazott - ilyenkor is tudniuk kell, hogy Krisztus feltámadása felekezettől függetlenül mindannyiukat összeköti. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.