/

Csúcsforgalom lesz hétvégén a röszkei és csanádpalotai határátkelőkön

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt ugyanis megnövekvő tranzitforgalom várható a határátkelőhelyeken.Az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyek be- és kilépő oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra. A várakozás mértéke a 30-120 percet is elérheti.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben az autópálya-határátkelőhelyek kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, szerbiai viszonylatban a Tompa Közúti Határátkelőhely mellett, a magyar, szerb és az uniós állampolgárok az Ásotthalom, a Tiszasziget és a Röszke Közúti Határátkelőhelyet naponta 7 és 19 óra között használhatják. Romániai viszonylatban a Nagylak, a Battonya és a Gyula Közúti Határátkelőhely a nap 24 órájában vehető igénybe.

Fontos, hogy az utazók is felkészüljenek! Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Indulás előtt mindenki győződjön meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkezik!

A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

Előző sztori

Ingyenes állatorvosi tanácsadást szerveznek Szegeden

Következő sztori

Ilyen lelkesen csak a jobbikos Tóth Péter tud egyetérteni Botka Lászlóval