Hírzóna

Csúcsforgalom lesz hétvégén a röszkei és csanádpalotai határátkelőkön

Csúcsforgalom lesz hétvégén a röszkei és csanádpalotai határátkelőkön

2019. április 18., csütörtök
Csúcsforgalom lesz hétvégén a röszkei és csanádpalotai határátkelőkön

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

A hétvégi húsvéti ünnepek alatt az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt ugyanis megnövekvő tranzitforgalom várható a határátkelőhelyeken.Az eddigi évek tapasztalatai szerint már csütörtök délutántól torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyek be- és kilépő oldalán. A hétvégén a kilépésre jelentkező személy- és járműforgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra. A várakozás mértéke a 30-120 percet is elérheti. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve más rendőri szervekkel ebben az évben is arra törekszik, hogy az ünnep idején bonyolított forgalom a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Amennyiben az autópálya-határátkelőhelyek kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, szerbiai viszonylatban a Tompa Közúti Határátkelőhely mellett, a magyar, szerb és az uniós állampolgárok az Ásotthalom, a Tiszasziget és a Röszke Közúti Határátkelőhelyet naponta 7 és 19 óra között használhatják. Romániai viszonylatban a Nagylak, a Battonya és a Gyula Közúti Határátkelőhely a nap 24 órájában vehető igénybe. Fontos, hogy az utazók is felkészüljenek! Útnak indulás előtt célszerű tájékozódni az aktuális helyzetről. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo

oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak. Indulás előtt mindenki győződjön meg arról, hogy a határátlépéshez szükséges, érvényes személyi- és járműokmányokkal rendelkezik! A rendőrség kéri, hogy az autópálya-határátkelőhelyeket személyautóval fokozott óvatossággal közelítsék meg az utazók, hiszen az M5-ös és az M43-as autópályán is erős forgalom alakulhat ki, ezért kellő körültekintés szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.