Kultúra

Huszadik alkalommal rendeznek nemzetközi gitárfesztivált Szegeden

Huszadik alkalommal rendeznek nemzetközi gitárfesztivált Szegeden

2019. március 23., szombat
Huszadik alkalommal rendeznek nemzetközi gitárfesztivált Szegeden

Huszadik alkalommal rendeznek nemzetközi gitárfesztivált áprilisban Szegeden. A koncertek mellett az ország legrégebbi és legjelentősebb gitáreseményének programjában szerepelnek mesterkurzusok, workshopok és versenyek is - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Az alapító Pavlovits Dávid kiemelte, hogy mindig is a sokszínűségre törekedtek: így április 8. és 14. között a közönség egyaránt hallhat gitárt szóló és zenekari szerepkörben, a legváltozatosabb stílusokban a klasszikus zenétől a flamencón át a fingerstlye technikájú popig, folkig. A fesztivál idei sztárja "a fingerstyle brit hercege", Jon Gomm, a klasszikus gitár német kulcsfigurája, Tilman Hoppstock és a flamenco egyik legismertebb művésze, Adam Del Monte az Amerikai Egyesült Államokból. Rajtuk kívül sok elsőrangú előadó és zeneszerző érkezik Olaszországból, Szlovéniából, Spanyolországból, Portugáliából, Németországból és Tajvanról. A szegedi közönség egyik kedvenc hazai előadója, Pusztai Antal is fellép, valamint bemutatja új zenés-irodalmi műsorát Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Libikóka címmel. A rendezvény nemcsak szórakozást nyújt a hangszer szerelmeseinek, hanem interaktív gitároktatást kínál akár amatőröknek is, akik elismert zenészektől tanulhatnak: nyilvános versenyekkel, mesterkurzusokkal és workshopokkal készülnek a szervezők. A fesztivál a Tisza-parti város mellett "külső helyszíneken", Budapesten és Szabadkán is terjeszkedik, kulturális intézetekkel, követségekkel és zenei klubokkal együttműködve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.