Gazdaság

A rekordok éve lehetett a tavalyi esztendő

A rekordok éve lehetett a tavalyi esztendő

2019. február 12., kedd
A rekordok éve lehetett a tavalyi esztendő

A héten jelenik meg a régóta várt eredmény az ország 2018-as, az előzetes részadatok alapján több rekordot magában foglaló gazdasági növekedéséről - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint több év végi tényező egyelőre vegyesen hat az összesített bővülésre, azonban minden bizonnyal megvalósul a gazdasági kormányzat által jelenleg várt 4,6 százalékos cél. Idén már más a helyzet, többletlépésre lesz szükség, hogy fenntartható legyen a négy százalék feletti növekedési ütem. Csütörtökön közli a statisztikai hivatal a tavalyi negyedik negyedévi, egyben egész éves növekedési adatot. Nem látszik olyan aggasztó fejlemény, ami a Pénzügyminisztérium 4,6 százalékos célját veszélyeztetné, és korábban kérdésünkre Varga Mihály pénzügyminiszter is elmondta, hogy óvatos becsléssel éltek. Mindezt alátámasztja, hogy az elemzők összesítve 4,7 százalékkal számolnak, de például a Raiffeisen 4,9 százalékos bővülést vár 2018 egészére. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.