/

A rekordok éve lehetett a tavalyi esztendő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten jelenik meg a régóta várt eredmény az ország 2018-as, az előzetes részadatok alapján több rekordot magában foglaló gazdasági növekedéséről – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint több év végi tényező egyelőre vegyesen hat az összesített bővülésre, azonban minden bizonnyal megvalósul a gazdasági kormányzat által jelenleg várt 4,6 százalékos cél. Idén már más a helyzet, többletlépésre lesz szükség, hogy fenntartható legyen a négy százalék feletti növekedési ütem.

Csütörtökön közli a statisztikai hivatal a tavalyi negyedik negyedévi, egyben egész éves növekedési adatot. Nem látszik olyan aggasztó fejlemény, ami a Pénzügyminisztérium 4,6 százalékos célját veszélyeztetné, és korábban kérdésünkre Varga Mihály pénzügyminiszter is elmondta, hogy óvatos becsléssel éltek. Mindezt alátámasztja, hogy az elemzők összesítve 4,7 százalékkal számolnak, de például a Raiffeisen 4,9 százalékos bővülést vár 2018 egészére.

További részletek ITT olvashatók.

Előző sztori

600 millióból gazdálkodhat a székkutasi önkormányzat

Következő sztori

Rossz megállót helyezett át az önkormányzat