Egyetem

Várják a csatlakozókat Szegeden a Növények napja programsorozathoz

Várják a csatlakozókat Szegeden a Növények napja programsorozathoz

2019. január 24., csütörtök
Várják a csatlakozókat Szegeden a Növények napja programsorozathoz

A Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszékének és az MTA SZBK Növénybiológiai Intézetének koordinálásával idén ötödik alkalommal szervezik meg a nemzetközi „Fascination of Plants Day” („Növények Napja”) hazai programjait.

Az Európai Növénytudományi Társaság (EPSO) által elindított kezdeményezés célja, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a növényeknek a természetben és a mindennapi életünkben betöltött alapvető szerepére és hangsúlyozza a növénytudományok jelentőségét a környezetmegőrzés és a fenntartható gazdasági fejlődés összhangjának megteremtésében.

A szervezők mindenkit hívnak és várnak a 2019-es felhíváshoz való csatlakozásra!

Várják minden olyan korábbi és újabb érdeklődő jelentkezését, iskoláktól a múzeumokon és kutatóintézeteken át a vállalkozásokig, akik úgy érzik, hogy ha bármilyen kis mértékben is, de hozzá tudnak járulni az akció sikeréhez. Arra kérik a csatlakozókat, hogy 2019. május 18-án a Növények Napján, vagy ha ez nem lehetséges, akkor május hónapban szervezzenek olyan programokat, akciókat, melyek a növényekkel vagy a hozzájuk kapcsolódó tevékenységekkel kapcsolatosak és alkalmasak arra, hogy az emberek és a média figyelmét megragadják. Várják azok jelentkezését is, akik valamilyen módon szponzorálni, támogatni tudják az akció szervezését, az események megrendezését! Kérjük az érdeklődőket, hogy lépjenek kapcsolatba a nemzeti koordinátorokkal,

Fehér Attilával

vagy

Györgyey Jánossal

(

Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszék, 6726 Szeged Közép fasor 52; illetve MTA Szegedi Biológiai Központ, 6726 Szeged, Temesvári krt. 62; ill.

fopd.hu@gmail.com

) akikkel megvitathatják a csatlakozás részleteit és útmutatást kaphatnak a „Fascination of Plants Day” megrendezésével kapcsolatban. További információ

itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.