Közélet

Szeretetláda nyílt a Lechner téren

Szeretetláda nyílt a Lechner téren

2019. január 5., szombat
Szeretetláda nyílt a Lechner téren

Három szeretetláda működik Szegeden. A ládákban bárki elhelyezhet ételt és bárki el is vehet.

Még Kistelekről is buszoznak hetente több alkalommal, hogy a szegedi szeretetládákat felkeressék – derült ki az RTL riportjából. Jelenleg a Lechner térre költöztetett ládán kívül a Rókusi templomnál és az Evangélikus Gyülekezetnél a Tisza Lajos körúton lehet adakozni. A szeretetládákba ajánlott tartós élelmiszereket elhelyezni, így például lisztet és cukrot, de pékárukat is, a közelben megforduló iskolások a szendvicseiket szokták a ládába tenni. Karácsonykor például töltött káposztát is vihettek a dobozból a rászorulók,írta a

Délmagyar

. Az első ételes ládát Pécsen helyezték el, ezt azonban meg kellett szüntetni, mert sokan visszaéltek az ingyen étellel, például italért elcserélték. A szegedi szeretetládákat nem feltétlenül hajléktalanok keresik meg, hanem olyan rászorulók, akik olyan anyagi problémákkal küzdenek, melyekről mások nem tudnak.

Borítókép: Frank Yvette / Délmagyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.