Sport

Nem kirándulni megy Dániába a 3B

Nem kirándulni megy Dániába a 3B

2019. január 11., péntek
Nem kirándulni megy Dániába a 3B

Pénteken az argentinok ellen megkezdi a világbajnokságot a magyar férfi kézilabda-válogatott. A olimpiai kvalifikáció miatt a csapatnak az első hét hely valamelyikét kell megcsípnie, amivel jogot szerezhet egy selejtezőtornás részvételre 2020-ban. Nem lehetetlen küldetés és az elérésében játszhat kulcsszerepet a MOL-Pick Szeged három válogatottja, Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd – azaz a szegedi 3B.

Poszt: balátlövő Születési idő: 1989. március 29. Magasság/testsúly: 189 cm/96 kg Válogatottság/gól: 47/123 Első válogatottság: 2008. december 29. Magyarország–Szerbia 29–28 Válogatott sikerei: világbajnoki 7. helyezett (2017)

– Célunk minimum az olimpiai selejtezős helyezés. A legfontosabb minden tornán – így most is –, hogy miként kezdünk, ezért az argentinok elleni meccs kulcsfontosságú lesz. Tudjuk, hogy mi a célunk és hova szeretnénk jutni, de lépésről lépésre kell haladnunk. A „szegedi hármas” az irányító Lékai Mátéval kiegészülve határozza meg a válogatott támadójátékát, így nekünk ebben kell elsősorban eredményesnek lennünk. Fontos lesz, hogy a szövetségi kapitányok mennyire tudják forgatni a csapatot, mivel sok meccset játszunk rövid idő alatt, és a nagy terhelés miatt fontos lesz a regeneráció.

Poszt: beálló Születési idő: 1995. február 9. Magasság/testsúly: 207 cm/124 kg Válogatottság/gól: 54/128 Első válogatottság: 2013. december 29. Magyarország–Bahrein 20–15 Válogatott sikerei: világbajnoki 7. helyezett (2017)

– Azzal vágtunk neki a felkészülésnek, hogy olimpiai selejtezős helyen kell végeznünk a világbajnokságon. Nem könnyű feladat, de meg kell oldanunk, és nem is lehetetlen. Az erőviszonyokat nézve a csoportban a svéd válogatott a legnehezebb ellenfelünk, de még a papíron leggyengébb Angolát sem szabad lebecsülnünk. A középszakaszban pedig biztosan csak erősebb csapatokkal találkozhatunk. Kulcsszerepünk lesz nekünk, szegedieknek, de talán annyival könnyebb a helyzetünk, hogy egymás mellett játszunk itt és a klubban is. Az összeszokottság nagyon komoly előny lehet.

Bodó Richárd Poszt: balátlövő Születési idő: 1993. március 13. Magasság/testsúly: 203 cm/110 kg Válogatottság/gól: 53/157 Első válogatottság: 2014. április 4. Németország–Magyarország 28–24 Válogatott sikerei: világbajnoki 7. helyezett (2017)

– A dánok elleni két meccsből ne vonjunk le olyan következtetést, ami nem reális. Ezek felkészülési meccsek voltak, mindkét csapat különböző játékelemeket próbált gyakorolni. Mivel jól sikerült a felkészülésünk, ezért bizakodó vagyok. A célunk egy olimpiai selejtezős hely, ami nem reménytelen. Ehhez a csoportból tovább kell jutnunk és a középszakaszban sem a „futottak még" mezőnyét kell erősítenünk. Szóval egy bravúrra mindenképpen szükségünk lesz, de képesek vagyunk rá. Aki látta a felkészülési meccseket, az azt is láthatta, hogy mi szegediek komoly szerepet játszunk a válogatottban, sok múlik azon, hogy mi ilyen formában vagyunk, de ez így van rendjén. Megoldjuk a ránk bízott feladatot.

A dániai kézilabda-világbajnokságról a szegedma.hu és a Déli Szó helyszíni tudósítással jelentkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.