Sport

Mesés karácsonya volt Ilyés Ferencnek

Mesés karácsonya volt Ilyés Ferencnek

2018. december 26., szerda
Mesés karácsonya volt Ilyés Ferencnek

Szülőföldjén, hótól roskadozó fenyvesek között, de ami ennél is fontosabb: családjával együtt ünnepelte a karácsonyt Ilyés Ferenc magyar válogatott kézilabdázó.

„Év közben nincs megállás, nyáron, illetve a téli ünnepek alatt tud csupán néhány napra együtt lenni a család Székelyudvarhelyen. A határon túli magyar kézilabdázásért felelős elnöki megbízottként látogatást tettem a Székelyföldi Kézilabda Akadémiánál, kiértékeltük az évet, megterveztük a jövőt, aztán irány a zeteváraljai hétvégi ház, hiszen csak kilenc nap szabadságot kaptam, december 27-én már Budaörsön kezdődik az edzőtábor a válogatott számára” – jelentette a Hargita lábától a 37. születésnapját december 20-án ünneplő, jelenleg Tatabányán kézilabdázó Ilyés. A Pick Szegedet tíz éven át erősítő kiválóság azt mondja, nem volt megterhelő teljesíteni a rá szabott egyéni edzésprogramot, annál nehezebb volt viszont „tartózkodni” a szaloncukortól, bejglitől, na meg édesanyja főztjétől. Ilyésné Miklós Magda – aki 187-szer húzta magára a román női kézilabda-válogatott mezét, a montreali olimpián negyedik, a jugoszláviai vb-n pedig ezüstérmes lett – érthetően „kitett magáért”, hiszen a karácsony számára is kétszeresen ünnep: fia mellett a szintén kézilabdázó, jelenleg edző lánya, Annamária is hazalátogatott néhány napra.

„Gyönyörű tél van, tegnap húsz centi hó esett, s az miatt se bánkódtunk, hogy fent, a Hargitán ködös időben lehetett sízni. Feleségemmel és családom többi tagjával nagyokat sétáltunk, élveztük a mesés tájat és az együttlétet. Kiváltságosnak érzem magam” – áradozott, én pedig ünneprontóként a közelgő világbajnokságra tereltem a szót. „Reális elvárás a nyolcba jutás, de éppen emiatt nagy a nyomás a csapaton. Csak ránézésre van könnyű csoportunk, hiszen szerintem sem az Argentína, sem pedig az Egyiptom elleni mérkőzés nem lesz sétagalopp számunkra, de nyilván teljesíthető a célkitűzés. Fontos, hogy az edzők forgassák a csapatot, hogy ne fogyjunk el erőnlétileg” – vélekedett Ilyés Ferenc, aki a 2009-es, illetve a 2011-es vébéken volt már ötödik és hetedik is a magyar válogatottal. A január 10-27. között zajló, dán-német közös rendezésű világesemény azért is bír roppant nagy jelentőséggel, mert innen nyílhat meg az út a tokiói olimpia felé, amely az athéni, valamint a londoni nyári játékok után – amelyeken a magyar válogatott egyaránt a negyedik helyen végzett – a harmadik lehetne Ilyés számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.