Szórakozás

Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

2018. december 13., csütörtök
Ismét a Magyarok karácsonyára várják a vendégeket Ópusztaszeren

A világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségére várják a vendégeket pénteken az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol ezen a napon a trianoni békediktátumot és következményeit bemutató tárlat is nyílik - tájékoztatott Kodácz Csengele, marketingvezető.

A Magyarok Karácsonya évről évre olyan üzenetet, felhívást, kérést fogalmaz meg, amely minden magyarhoz szól és segíti a nemzeti egység megteremtését - mondta Kodácz Csengele. A park Látogatóközpontjában összegyűlteket a Kisteleki Betlehemezők csapata köszönti, ők Jézus születése című betlehemes játékukat mutatják be, majd Levente Péter Családi színház háromtól százhárom éveseknek című előadását láthatják a vendégek. A Látogatóközpont aulájában A trianoni békediktátum emlékezete - képekben és tárgyakban címmel nyílik kiállítás. A tavaszig látható tárlat bemutatja az 1920. június 4-én a versailles-i parkban található Nagy-Trianon palotában aláírt békediktátum előzményeit: az 1918-as őszirózsás forradalom főbb eseményeit, majd az országba benyomuló ellenséges seregek - szerbek, románok, később a csehek - tevékenységét. A diplomáciai aktus után számos társadalmi szervezet követelte az igazságtalanul meghúzott országhatárok korrekcióját. Az irredenta propagandának számtalan tárgyi emléke - a bélyegektől és gyufásdobozoktól a nemes fémből készített kisplasztikákig - maradt fenn, ezek közül tekinthetnek meg válogatást az érdeklődők. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.