Sport

Balogh Zsolt: Bennünket is foglalkoztat a Final Four, mi is szeretnénk Kölnbe jutni

Balogh Zsolt: Bennünket is foglalkoztat a Final Four, mi is szeretnénk Kölnbe jutni

2018. december 2., vasárnap
Balogh Zsolt: Bennünket is foglalkoztat a Final Four, mi is szeretnénk Kölnbe jutni

Első hely a bajnokságban, második hely a BL-csoportban és mindössze egy vereség (PSG) és egy döntetlen (Skjern) a MOL-Pick Szeged őszi mérlege. A csapat válogatott átlövője szerint ugyan ez is kisebb meglepetés, de a nagyobb „durranást" tavasszal hoznák.

– Ha egy szóval kellene jellemezni az őszi produkciót, akkor a magabiztos lenne talán a legjobb szó. Így tervezték?

– Igen, ez jól jellemzi, mivel magabiztos az előnyünk. Egy kicsit talán túlteljesítettük a vártakat, de ezért cseppet sem bánkódunk. Pontszámban mindenképpen több van a nevünk mellett, mint azt eredetileg terveztük. Így, valamivel túl a csoportkörök felénél 3-4 ponttal kevesebbel számoltunk. Hogy ez így alakult, abban a mi teljesítményünk mellett ott van az is, hogy a Flensburg és a Nantes is gyengébben produkált ősszel. Eredetileg úgy számoltuk, hogy az első és a második helyhez bravúr kell, a harmadig és negyedik hely viszont elérhető. Most tisztes távolban van tőlünk a harmadik pozíció, de szerencsére mi fölötte vagyunk.

– Mi az, amitől ilyen remekül sikerült az ősz?

– A nyáron érkező játékosok nagyon komoly erősítést jelentenek. Fontos volt, hogy az érkezők többsége ismerte Pastor taktikáját, így nagyon gyorsan, szinte napok alatt felvették a ritmust és beilleszkedtek a csapatba. A másik nagyon fontos része a sikernek a kapusposzt. Az előző években mindig volt egy-egy remek meccse valamelyik kapusunknak, idén viszont meccseket tudtunk nyerni a teljesítményükkel. Sego és Alilovic is remekelt, valamelyiküknek mindig bravúros napja volt. Ezzel a kapuból érkező segítséggel sokkal könnyebb jó eredményt elérni.

– Hogyan élik meg a sikereket az öltözőben?

– Könnyebb ez, mint a sikertelenséget magyarázni. Nagyon jó hangulat van az öltözőben, ami természetes egy ilyen remek periódus közben. Önbizalmat adnak a sikerek és még egységesebbé teszik a csapatot. Meccsről meccsre lépünk előre, haladunk a célok felé és tudjuk, hogy idén mi lehetünk a meglepetéscsapat. De ezért még nagyon sokat kell tennünk és dolgoznunk. Természetesen mi is halljuk, hogy a szurkolók Kölnről álmodnak, folyamatosan „forog" a fejekben a Final Four. Mi is foglalkozunk vele és azért dolgozunk, hogy ez a szurkolókkal közös álmunk valóra váljon.

– A jelenlegi erőviszonyokat nézve meglepő lenne, ha eljutnának Kölnbe?

– Hiába mondanék bármit, az dönt majd, hogy a tavasszal hogyan szerepel a csapat az egyenes kieséses szakaszban. Nagyon erős az élmezőny, legalább hat-nyolc csapat pályázik joggal a legjobb négy közé, köztük mi is. De arról sem szabad megfeledkezni, hogy az alsó ágról, vagy a csoportokban gyengébben szereplők is okozhatnak meglepetést. Hogy messzebb ne menjek, a tavalyi győztes Montpellier végső sikerével nagyon kevesen számoltak. Egyetlen dolog biztos, nem könnyű és nem tükörsima az odáig vezető út. Ezért kell meccsről meccsre javulnunk nekünk is és az utolsó pillanatig keményen dolgoznunk.

– Lendületben van a csapat, minden tökéletesnek tűnik. Viszont napok kérdése és jön a szünet, mennek a válogatottban és majd februárban folytatják. Gondolom egyfelől örülnek, hogy pihenhetnek, de a kérdés ott van mindenkiben, tartható a remek forma?

– A pihenés most nagyon kell. Nagyon kemény időszak van mögöttünk, sokat nem lazíthatunk. Még bajnokit játszunk decemberben, majd néhány napot pihenhetünk és megyünk a válogatottba. Ott is szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlen jutottunk ki a világbajnokságra. Utána sem pihenhetünk sokat, mert kezdjük a felkészülést és játsszuk a bajnoki meccseket Szegeden. Bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk, rengeteget dolgozunk, készülünk és tesszük majd a folytatásban is, mert ez a siker kulcsa.

Januárban jön a baba

A múlt héten megírtuk, hogy a MOL-Pick Szeged átlövője, Bodó Richárd és párja babát várnak januárban. Balogh Zsolt is apaszerepre készül és ők is januárra várják a picit. A családfő várhatóan éppen Dániában lesz, amikor jön a pici. – Sokat köszönhetek a páromnak, mert nekem kevesebb időm volt az utóbbi időben mellette lenni. Persze, amit tudok megteszek én is, amikor lehet, ott vagyok. Várom a kislányom érkezését és persze nagyon jó lenne ott lenni a születésénél, de mivel azt szeretnénk, hogy természetes úton szülessen, ez nem garantált, hogy velük lehetek. Ahogy tudok, jövök haza, ha csak egy rövid időre is a válogatottból – mondta Balogh Zsolt.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.