Közélet

Végső búcsú Szalai Istvántól

Végső búcsú Szalai Istvántól

2018. november 28., szerda
Végső búcsú Szalai Istvántól

Szerdán a Belvárosi temetőben helyezték végső nyugalomra Szalai „Dzsínó” Istvánt, Szeged leghűségesebb labdarúgóedzőjét. A temetésen a családja, kollégái, barátai egykori játékosai, és a SZEOL SC jelenlegi játékosai búcsúztak a legendás trénertől.

Szalai 1945. augusztus 13-án született Bácsbokodon. Pályafutása alatt csak szegedi csapatokban (UTC, SZVSE, SZEOL) szerepelt, majd 1979-ben krónikus Achilles-sérülés miatt abba kellett hagynia az aktív futballt. Pályafutása után a SZEOL ifjúsági B csapat edzője lett. Csehó, Hurguly, Kemenes, Takó „generációból” kerültek ki az első tanítványai. A felnőtteknél a SZEOL, majd a Szeged SC kispadján ült előbb, mint másodedző, majd egészen az élvonalig jutott vezetőedzőként. Az utolsó teljes NB I-es szezonban ő volt a Szeged SC vezetőedzője 1990/91-ben. Később megalapította a Szegedi Szalai Focisulit. Szalai István 73 éves korában, 2018. november 11-én szenderült örök álomra.

Kovács Ferenc képgalériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.