Közélet

Szegednek vigyáznia kellene a vállalkozásaira

Szegednek vigyáznia kellene a vállalkozásaira

2018. november 13., kedd
Szegednek vigyáznia kellene a vállalkozásaira

A Fiatal Vállalkozók Szövetsége (FIVOSZ) 2018-ban is megrendezte a Fiatal Vállalkozók Hete elnevezésű programot, ahol látványos bemutatókkal, és rengeteg jó tanáccsal is ellátták a vállalkozó kedvű fiatalokat.

A rendezvény megnyitóján Dr. Kovács Patrik a FIVOSZ alapító elnöke és Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntette a résztvevőket.

„ Nem tudunk már hiányszakmákról beszélni, mert már szinte mindegyik szakma annak számít. Így azt gondolom, hogy aki dolgozni akar, az tud is. A munkanélküliség jelentősen csökkent az elmúlt években, de ez nem jelenti azt, hogy nincs szükség dolgozni akaró, vállalkozásokat létrehozó fiatalokra.”- tette hozzá dr. Juhász Tünde, aki elmondta azt is, hogy ilyen látványos rendezvényen még nem volt szerencséje köszöntőt mondani.

A jelenlévő fiatal közönség meghallgatta Bartók Csabát, aki előadásában kiemelte, hogy Szegedre több fronton is ráférne az erősítés, és ebben a mostani generációnak hatalmas szerepe van. Ehhez természetesen olyan vállalkozási hátteret kell biztosítania a városnak, amely kedvet ad ahhoz, hogy merjenek valami újba belefogni a fiatalok.

Bartók Csaba válogatott kézilabdázó volt, valamint kézilabdaedző, és a saját példáján tanulta meg, hogy miután véget ér egy sportkarrier az után is kell lenni tervnek, hogy mihez kezd az életével az illető.

„ Ilyenkor kell a nagy család, akik segítenek áthidalni a köztes időszakot a sportkarrier vége, és az új állás között. Minden sportolónak azt javaslom, hogy tanuljanak, ne szakadjon rájuk negyven évesen, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni.” – tette hozzá Bartók Csaba.

Kiemelte azt is, hogy ahhoz, hogy Szegeden több vállalkozás működjön, sok változásra van szükség, kezdve attól, hogy a vállalkozónak dupla annyiba kerül a parkolás, mint egy átlag polgárnak, folytatva azzal, hogy miután fesztivál város lett Szeged, senki nem gondol bele abba, hogy a kéthetente kipakolt bódékkal hány vállalkozást lehetetlenít el a helyi önkormányzat. Az útfelújítások nem készültek el időre, így a Tisza Lajos körúton található üzletek is sokat buknak, és nem kompenzál feléjük semmit a szegedi önkormányzat.

„ Szegednek vigyáznia kellene a már meglévő vállalkozásaira azért, hogy újak is létrejöhessenek.” – tette hozzá Bartók Csaba, a helyi Fidesz tagja.

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.