Sport

Nagyon készül a kenuválogatott a szegedi világbajnokságra

Nagyon készül a kenuválogatott a szegedi világbajnokságra

2018. november 2., péntek
Nagyon készül a kenuválogatott a szegedi világbajnokságra

A maximális három olimpiai kvóta megszerzése lesz a magyar kenuválogatott célja a jövő nyári, szegedi világbajnokságon, mondta Vécsi Viktor, a szakág múlt pénteken kinevezett szövetségi vezetőedzője.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében a jövőben a legjobb nyolc-kilenc hazai versenyző együtt készül, ennek a tavaszi, meleg égövi edzőtábor is része lesz. Vécsi Viktor az M1 aktuális csatornán csütörtökön kiemelte, a központosítás célja, hogy csoportban dolgozhassanak a versenyzők, majd a jövő nyári, szegediolimpiai kvalifikációs világbajnokságon megszerezzék a maximális három kvótát a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra. Az edző úgy fogalmazott, a kenusok technikai tudása jó, az újdonság az edzésmódszer lesz, amely alapján a 2008-as pekingi olimpia bajnokát, Vajda Attilát is felkészítette Szegeden. Vécsi elárulta, a sportolók vegyes érzésekkel fogadták a központosítást, sokan ódzkodnak tőle, de van, aki kifejezetten várja. A 2020-as olimpián már csak 1000 méteren, egyesben és párosban versenyezhetnek a férfi kenusok. Ebben a két számban legutóbb 2016-ban született magyar érem rangos világversenyen: a moszkvai Európa-bajnokságon Vasbányai Henrik és Mike Róbert harmadik lett.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.