Közélet

Kiderült, ki lehet novembertől a megyei rendőr-főkapitány

Kiderült, ki lehet novembertől a megyei rendőr-főkapitány

2018. október 4., csütörtök
Kiderült, ki lehet novembertől a megyei rendőr-főkapitány

Ehhez a megyei közgyűlés véleményét kéri majd ki a belügyminiszter.

Korábban megírtuk

, hogy október 1-től rendelkezési állományba helyezte Piros Attila megyei rendőr-főkapitányt Pintér Sándor belügyminiszter.

A korábbi hírek szerint a helyét Rádi Norbert ezredes veszi át, de az Index értesülései szerint november 1-től Dakos József rendőr dandártábornokot nevezik majd ki. Ehhez a Csongrád megyei közgyűlés véleményét kéri majd ki a belügyminiszter. Dakos eddig a Baranya megyei rendőr-főkapitány volt.

Információink szerint Piros Attila tábornok nem volt népszerű az állományban, de az újságírókkal sem volt felhőtlen a viszonya. Ugyanakkor a szűk tíz hónap alatt jelentősen javult a megyei rendőrség eredményessége. A főkapitány ahogy munkába állt, komoly átszervezésbe kezdett, és talán ezért sem volt népszerű munkatársai között. Megszüntette például a szegedi rendőrőrsöket, az ott dolgozókat bevitte a megyére, és kiküldte az utcára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.