Sport

Kasparek: Sokat kell még dolgoznom, hogy Jicha nyomdokaiba lépjek

Kasparek: Sokat kell még dolgoznom, hogy Jicha nyomdokaiba lépjek

2018. október 14., vasárnap
Kasparek: Sokat kell még dolgoznom, hogy Jicha nyomdokaiba lépjek

Stanislav Kasparek adottságait és eddigi pályafutását nézve a jövő nagy ígérete. A nyáron Balatonfüredről Szegedre igazoló cseh kézilabdázó pályafutása újabb mérföldkövéhez érkezett.

A Celje ellen bemutatkoztál a Bajnokok Ligájában. Milyen volt?

Fantasztikus! A szurkolóink hátborzongató atmoszférát varázsoltak a csarnokba. A meccs előttnagyon izgultam – gondolom ez látszódott is a játékomon –, korábban még sosem játszottam ehhez fogható találkozón, de nagyon élveztem.

Balatonfüreden a csapat vezére voltál, rengeteg időt töltöttél a pályán, Szegeden egyelőre kevesebb szerepet kaptál. Számítottál erre?

Természetesen tisztában voltam vele, hogy Szegeden kevesebb játéklehetőséget kapok majd, mint Balatonfüreden. Ez nem csoda, hiszen a Pick top klub, és itt minden egyes játékpercért meg kell küzdeni. Három hónapja vagyok a csapatnál, minden nap tanulok valami újat. Időre van szükségem, mire teljesen megértem, hogy az edző mit is akar tőlem pontosan, de úgy gondolom, hogy jó irányba tartok. Bízom benne, hogy hamarosan több lehetőséget is kapok majd a nehezebb találkozókon.

A cseh férfi kézilabda utóbbi néhány éve Filip Jicháról szólt. Sokan úgy tartják, hogy te vagy az „új Jicha”.

Ez egy óriási elismerés! Filip a kézilabdázás történetének talán egyik legnagyobb játékosa volt. Ahhoz még nagyon sokat és keményen kell dolgoznom, hogy a nyomdokaiba lépjek. Még nagyon fiatal vagyok, ez az első szezonom egy top csapatnál, sokat kell még tanulnom a kézilabdáról.

A Pick Szeged ma a Flensburgot fogadja az Újszegedi Sportcsarnokban 17 órától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája ötödik fordulójában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.