Közélet

Maximális pontszámmal nyert aranyat a matekversenyen a Radnóti kiválósága

Maximális pontszámmal nyert aranyat a matekversenyen a Radnóti kiválósága

2018. szeptember 8., szombat
Maximális pontszámmal nyert aranyat a matekversenyen a Radnóti kiválósága

Weisz Máténak komoly céljai vannak a matematikával, az egyéni arany, és a csapat bronzérem után.

"Nem kellett külön készülnöm a versenyre, csak a középiskolás matematika anyagot kellett ismételnem, és sokat gyakorolnom"

- árulta el Weisz Máté, a Radnóti Miklós Gimnázium 11. osztályos diákja. A Közép - Európai Matematikai Diákolimpia Lengyelországban zajlott, és a második legjobb matek megmérettetésnek számít, a Nemzetközi Matematika Diákolimpia után. Tizenegy ország, hatvanhat versenyzője közül bizonyultak kiemelkedőnek a Magyarok, akik a hatfős csapatban is mindent megtettek a jó eredményekért. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára sikerült felállniuk, ami nagyon jó teljesítménynek számít. Máté aranyérme pedig magáért beszél, a legjobb lett a versenyen.

Máténak komoly céljai vannak a matematikával

„Elméleti matematikus szeretnék lenni, és úgy gondolom, hogy a híres Oxford-i vagy Cambridge-i egyetemen minden szükséges tudást megszerezhetnék a jövőm építéséhez.Ha ez nem jön össze, akkor az ELTE-re jelentkeznék, mert úgy hallottam, hogy ott is jó az elméleti matematikusképzés."

– teszi hozzá a fiatal tehetség.

A matek mellett szívesen néptáncol is a radnóti diákja

Az egyetemig is várnak kihívások Mátéra, idén ismét részt vesz a válogatókon, hogy számok egészen a Nemzetközi Matematikai Diákolimpiáig repítsék. Természetesen a hétköznapokban a matematikán kívül mással is foglalkozik a Radnóti diákja, szívesen tollaslabdázik, vagy néptáncol délutánonként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.