Sport

Európa-ligás csapattal meccselt a SZEOL

Európa-ligás csapattal meccselt a SZEOL

2018. július 9., hétfő
Európa-ligás csapattal meccselt a SZEOL

Múlt héten elkezdte a felkészülést a SZEOL SC a következő szezonra. A Tisza-partiak rögtön egy komoly ellenféllel mérhették össze a tudásukat, ugyanis az Európa-liga első selejtezőkörében induló FK Spartak Subotica ellen léptek pályára Siha Zsolt tanítványai. A felkészülésről, az érkezőkről és a távozókról, a szabadkai tapasztalatokról, valamint a bajnokságban kitűzött célokról kérdeztük Siha Zsoltot.

„Napi két edzéssel, és heti két edzőmeccsel elkezdtük a felkészülést a bajnoki rajtra.”- kezdte nyilatkozatát Siha Zsolt, a SZEOL SC vezetőedzője, majd hozzátette: egyelőre egy-egy név szerepel az érkezők és a távozók oldalán. „Benkő Jakab távozik a klubtól - ő visszatér az FK Szegedhez. Egyelőre csak egy biztos érkezőről számolhatok be: Gál Szabolcs - aki az korábban az NB II-ben fél szezonon keresztül játszott már játszott nálunk – Putnokról érkezik hozzánk. Tárgyalunk még további játékosokkal is, de egyelőre még nem szeretnék neveket mondani.” – szögezte le Siha, majd beavatott minket a Spartak elleni felkészülési mérkőzés előzményeibe. „Aznapra már leszerveztek egy edzőmeccset a szabadkaiak, ám az ellenfelük az utolsó pillanatban lemondta, így helyettük minket kértek fel, mi pedig rövid vacillálás után belementünk. Függetlenül attól, hogy nem illett a felkészülésünkbe ez a mérkőzés, úgy voltunk vele, hogy egy ilyen lehetőségre nem mondhattunk nemet, hiszen egy Európa-ligában induló csapattal megmérkőzni mindig egy hatalmas élmény és hasznos tapasztalatokat szerezhetünk egy ilyen meccs során.” – mondta. A tréner kiemelte: annak ellenére, hogy még az út elején járnak, nem vallottak szégyent Szabadkán. „A villanyfényes mérkőzésen konkrétan a legerősebb csapatukkal álltak fel. Nálunk volt néhány hiányzó, de ettől függetlenül jó benyomást keltettünk. A meccs elején egy kontratámadásból hamar vezetéshez jutottak a szabadkaiak, ám félóra elteltével sikerült felvennünk a ritmust és a találkozó hátralevő részében már nem játszottunk alárendelt szerepet.” – mesélte büszkén a vezetőedző.

Összefoglaló az FK Spartak Subotica - SZEOL SC edzőmérkőzésről:

https://youtu.be/62zf2ZcHFs4 Siha Zsolt a bajnokságot illető célokról úgy fogalmazott, hogy szeretné, ha csapata komoly tényező lenne a feljutásért vívott harcban. „Elnézve az NB II-es kiesőket, valamint a Megye I-es bajnokokat, biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló bajnokság még nehezebb lesz, mint amilyen az előző volt. Annak örülnék, ha sikerülne olyan csapatot összeraknunk, amelyik képes lehet beleszólni a feljutásért zajló küzdelembe.” – zárta gondolatait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.