Közélet

Czeglédy Csaba két társát házi őrizetbe helyezték

Czeglédy Csaba két társát házi őrizetbe helyezték

2018. július 13., péntek
Czeglédy Csaba két társát házi őrizetbe helyezték

Két gyanúsított esetében is enyhített a bíróság a velük szemben elrendelt letartóztatáson Czeglédy Csaba és társai ügyében – értesült a Magyar Idők.

A szóban forgó két gyanúsított esetében a Csongrád Megyei Főügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta, amit első fokon a Szegedi Járásbíróság jóvá is hagyott. A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék azonban megváltoztatta a döntést, és mindkettőjük esetében úgynevezett ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyeletet rendelt el, amit nyomkövető eszköz segítségével ellenőriz a hatóság – közölte lapunk érdeklődésére Serfőző Katalin, a megyei főügyészség helyettes szóvivője. Az elrendelt kényszerintézkedés a korábbi házi őrizetnek felel meg. Az ügy huszonkét terhelje közül így már csak ketten vannak rács mögött. A gyanú szerint a bűnszervezetet vezető Czeglédy letartóztatását július 5-én hosszabbította meg a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. Czeglédy az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője volt, de mandátuma – miután letartóztatásba helyezték, és egy éven át nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. További részletek

ITT

olvashatók.

(MTI-fotó: Rosta Tibor)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.