A strandokra üldözte a hőség az embereket Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A heti kánikulában kifejezetten sokan választják majd a strandokat, de azt sem árt észben tartani, hogy ilyenkor könnyen napszúrást kaphatunk, vagy leéghetünk.

A sándorfalvi Nádastó Szabadidőparkban a hétvégén még a látogatók számán is meglátszott a hőség. A strand vezetősége úgy fogalmazott, hogy az olyan homokos vízpartokat, mint a sándorfalvi, leginkább kánikula idején keresik fel a legtöbben.

A hétvégén 2700 ember látogatott ki a mesterséges tópartra, ami az egész hónapos vendégszám harmadát teszi ki. A tömeg mégsem jelentett számukra fennakadást, mert nem szenvednek munkaerőhiányban.

A Szegedi Fürdők Kft. által üzemeltetett strandokon, azaz a Sziksósfürdői Strandon és a Belvárosi híd lábánál található újszegedi strandon szintén rengetegen fordultak meg a hétvégén, ahogyan a Napfényfürdő Aquapolisban is.

Utóbbiban a közlésük szerint a korábbi időszakhoz képest jelentősen megnövekedett a forgalmuk, ám ez náluk sem okozott problémát, mert a nyári időszakban több úszómestert alkalmaznak, annak érdekében, hogy ne történjen baj, vagy ha az mégis megesik, szinte azonnal intézkedni tudjanak.

Amellett, hogy a strandokon jól lehet a víz mellett hűsölni, fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre és a bőrünk védelmére is. Bár a strandokon találni figyelmeztető táblákat, és arra is ügyelnek, hogy mindenhol kapható legyen hűtött víz és üdítőital, minden vendég után nem tudnak menni, hogy figyeljenek rájuk. Ezek mellett a strandokra látogatóknak még arra is van lehetőségük, hogy napágyakat és ernyőket béreljenek, de az is megoldás lehet, ha a strandolni vágyók otthonról visznek magukkal napernyőt.

Dr. Simai Kadosa háziorvos azt tanácsolja az embereknek, hogy ilyen hőségben inkább ne menjenek ki a napra, és vigyázzanak magukra. Ez utóbbihoz hozzáfűzte még, hogy a legtöbb, amit tenni lehet, hogy sok folyadékot kell inni, de természetesen nem alkoholt, és napvédő krémekkel kell bekenni a bőrfelületeket, amit érhet a napfény. A doktornő azt is megemlítette, hogy idén tapasztalatai szerint a napszúrás és napégés nem jellemző problémák.

Előző sztori

Felrobbant egy dinnye Szegeden

Következő sztori

Több mint 200 képzésre várják a pótfelvételizőket Szegeden