Hírzóna

Tovább erősödött a Fidesz-KDNP a kormányalakítás után

Tovább erősödött a Fidesz-KDNP a kormányalakítás után

2018. június 2., szombat
Tovább erősödött a Fidesz-KDNP a kormányalakítás után

A kormányalakítás után tovább erősödött a Fidesz-KDNP támogatottsága - derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Idők számára készített felméréséből.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott összegzés szerint a kormánypártok az előző hónapban 52 százaléknyi szavazatot gyűjtöttek volna be, jelenleg pedig 54 százalékos eredményre számíthatnának. Ez azt jelenti, hogy a választásokon megszerzett 2 millió 600 ezer fős tábort csaknem 400 ezerrel tudták bővíteni két hónap leforgása alatt. A kormánypártok a legnagyobb mértékben a férfiak, a kisebb méretű településeken élők, valamint a középfokú végzettséggel rendelkezők között tudták növelni népszerűségüket - írták.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség körében 42 százalék szimpatizál a kormánypártokkal, míg ez az arány a Jobbik esetében 11, az MSZP-nél pedig 6 százalék. A DK és az LMP tábora 3-3 százalékos. A Momentum Mozgalom 2 százalékon, a Kétfarkú Kutya Párt pedig 1 százalékon áll.

A teljes népességen belül a Fidesz-KDNP több mint egymillióval több szimpatizánssal rendelkezik, mint a teljes ellenzék együttvéve - olvasható a tájékoztatóban. A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP-re 54 százalék szavazna, tehát jóval többen, mint amennyire az ellenzéki pártokra összesen. A Jobbikot 19 százalék választaná, az MSZP-Párbeszéd listára jelenleg 9, az LMP-re 6, a DK-ra pedig 5 százalék szavazna. A Momentum szavazataránya 4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párté 2 százalék lenne a biztos szavazók körében - közölték. A felmérés május 2-22. között, kétezer ember személyes megkérdezésével készült. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.