Közélet

Szijjártó: Európa határai továbbra is védtelenek

Szijjártó: Európa határai továbbra is védtelenek

2018. június 11., hétfő
Szijjártó: Európa határai továbbra is védtelenek

Európa biztonsága kizárólag a törökök jóindulatán múlik, Európa határai továbbra is védtelenek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek.

A politikus azután nyilatkozott erről, hogy részt vett a Közép-Európai Kezdeményezés (KEK) tagállamainak külügyminiszteri találkozóján a horvátországi Splitben. A miniszter nyilatkozatában hozzátette: Törökország felmondta a Görögországgal megkötött visszafogadási megállapodását, ez azt jelenti, hogy a törökök innentől kezdve nem fogadnak vissza illegális bevándorlókat Görögországból. Szijjártó Péter szerint ez egy rendkívüli figyelmeztető jel arra vonatkozólag, hogy mennyire törékeny az a helyzet, ami Európa déli határánál kialakult. Ha az EU-török megállapodás is a görög-török megállapodás sorsára jut, akkor egy újabb nagyon komoly hullám indulhat meg a nyugat-balkáni útvonalon, pillanatok alatt több százezer illegális bevándorló érkezhet meg Magyarország déli határához - mondta a tárcavezető. Szijjártó Péter kijelentette: a nyugat-balkáni útvonalon az egyetlen olyan védvonal, amely létezik, és valóban működik, az a Magyarország déli határán felhúzott kerítés.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.