Közélet

Startol a vakáció – de nem csak a tanulók hétköznapjai változnak

Startol a vakáció – de nem csak a tanulók hétköznapjai változnak

2018. június 15., péntek
Startol a vakáció – de nem csak a tanulók hétköznapjai változnak

Kicsöngettek! A gyerekek fellélegezhetnek, viszont mindenki hétköznapi rutinján változtathat a nyári szünet. Túlságosan nagy változás nem lesz a menetrendekben, azonban érdemes tájékozódni útnak indulás előtt, pláne ha sietünk.

Az SZKT járatainál a villamos és troli vonalak esetében kis mértékben nőhetnek a követési idők, illetve bizonyos járatokon kisebb utasbefogadó-képességű járatok közlekedhetnek. A járatok első és utolsó indulásának időpontjai változatlanok maradnak.

Az utastájékoztató táblákon a "Nyári tanszünetben munkanap" oszlopot érdemes figyelni, ahogy az alábbi képen látható.

A MÁV közlekedésében a nyári menetrendi időszak június 16-tól augusztus 26-ig tart, illetve aVolánbusz járatain is változásokra kell készülnünk,

honlapjukon

érdemes tájékozódni indulás előtt. Miután a mai nappal országosan több mint egymillió tanulónak zárul a tanév, természetesen az utakon is fokozott figyelem szükséges, sokkal több gyalogosra, biciklisre számíthatunk Szegeden is. Ami a nyári munkákat illeti, több mint 1000 diákot foglalkoztathatnak Csongrád megyében a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. A települési önkormányzatoknál, valamint mezőgazdasági és vendéglátóiparivállalkozásoknál is dolgozhatnak a fiatalok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.