Hírzóna

Sikeres projektet zárt a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Sikeres projektet zárt a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

2018. június 13., szerda
Sikeres projektet zárt a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium 2017-ben felvételt nyert az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) partnerakadémia hálózatába. A számos európai országot tartalmazó együttműködési rendszer keretében a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium és a Romániában, Nagyváradon működő Avram Iancu Határőrképző Iskola konzorciumként nyerte a Frontex2017/1541/TRU számú, „Európai határőr és partvédelmi képzések fejlesztése, és végrehajtása” címmel kiírt pályázatát.

A két iskola két pályázatot nyújtott be, és mindkettőt meg is nyerték. A nyertes projekt címe: „7 alapvető képzés határőrök számára”. A két iskola 7 képzést hozott létre, valamint ezek oktatását hajtották végre 2018. februárjától.

This activity has received funding from Frontex. Frontex is not responsible for the views displayed in the publications and/or in the activities for which the grant is used.

A képzések címe:

  • „Módszerek a határellenőrzés során előforduló kábítószer csempészés megakadályozására, a kábítószerek és fogyasztóik felismerésére”
  • „Professzionális és gyors határellenőrzés a schengeni övezetben”
  • „Az elsővonalas szűrés a határellenőrzés során terrorizmus tekintetében, terrorizmus”
  • “Módszerek a határőr munkából eredő feszültség és konfrontációk kezelésére”
  • „Okmány szakértők – A hamis dokumentumok elleni küzdelem a bemutatott okmányok vonatkozásában”
  • „Az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása határellenőrzési helyzetek kezelése során.”
  • „Kommunikáció a határőri taktikák alkalmazása / fegyveres beavatkozás során.”

A második pályázat megvalósítása, azaz a fenti képzések oktatása február utolsó hetében kezdődött, és négy hónapot felölelve, május végén zárult. Három továbbképzés a nagyváradi, négy a szegedi iskolában került lebonyolításra. A programok mindegyikén tíz fő határrendész vett részt, akik visszajelzései alapján elmondható, hogy mind az oktatás minőségével, mind a technikai, infrastrukturális feltételekkel maradéktalanul elégedettek voltak, a képzés egészét kiemelkedőnek értékelték. A projekt kiváló eredményeinek köszönhetően a két intézmény a jövőben is elkötelezett a jó kapcsolat fenntartásában, és további együttműködések megvalósításában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.