Hírzóna

Magyar filmtervet díjazott a kolozsvári filmfesztivál szakmai fóruma

Magyar filmtervet díjazott a kolozsvári filmfesztivál szakmai fóruma

2018. június 3., vasárnap
Magyar filmtervet díjazott a kolozsvári filmfesztivál szakmai fóruma

Nagy Bálint és Lőrincz Nándor Garázsmenet című filmtervét díjazta a kolozsvári Transilvania nemzetközi filmfesztivál szakmai fóruma, a Transilvania Pitch Stop - közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap.

A Garázsmenetben az alkotók egy párkapcsolati drámát ábrázolnak, a filmterv az áldozathibáztatás témájával foglalkozik. A produkció a Filmalap pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában készül. A kolozsvári szakmai fórumon elnyert díjjal Nagy Bálint és Lőrincz Sándor megkapta a Chainsaw Europe utómunka-stúdió 25 ezer euró (nyolcmillió forint) értékű felajánlását. A közlemény szerint a Garázsmenet filmterve 9 másik projekttel versenyzett. A Transilvania Pitch Stop zsűrijében Uldis Dimisevskis, a Lett Nemzeti Filmközpont helyettes vezetője, valamint Cedomir Kolar és Nadia Turincev producer értékelte a pályázatokat. Nagy Bálint és Lőrincz Nándor filmjének forgatása a Filmalap 62 millió forintos támogatásával a jövő évben kezdődhet. A 2015-ben indított Inkubátor Programban eddig 15 elsőfilm kapott támogatást. Köztük volt Szilágyi Zsófia Egy nap című alkotása, melynek világpremierje májusban volt a cannes-i filmfesztiválon és elnyerte a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI rangos díját, valamint Csuja László Virágvölgy című road movie-ja, amely meghívást kapott a júliusi Karlovy Vary-i filmfesztiválra - emlékeztetett a Filmalap.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.