Közélet

Még hétvégén is megy a meló a Ligetben

Még hétvégén is megy a meló a Ligetben

2018. május 6., vasárnap
Még hétvégén is megy a meló a Ligetben

Megnéztük, a február 21.-én elkezdődött liget felújítás mely szakaszában tart a mai nap. Közel egymilliárd forintból szépül és újul meg Szeged legnagyobb közparkja, ami most még csak feltört betondarabok, homok és nyárfa szöszök otthonául szolgál.

A Liszt Ferenc sétány jelenleg egy csatatérhez hasonló állapotokat idéz. Szeptember végére ütemezett felújítás végén kétsávos kerékpárút található majd ezen a helyen, ma viszont göröngyös hol homok-hol beton keresztezi útját az egy helyre terelt biciklis és gyalogos forgalomnak. Az egy kilométeres beton és másfél kilométeres rekortán burkolatú futópálya alapja már körvonalazódni látszik, ahogy a tizennyolc kilométeres öltözőrendszer árkai is már nagy lyukként tátongnak a liget fái között. A régi helyen szabadtéri kondipark, játszótér és kutyafuttató is létesül majd. Ma már fel sem ismerni a szegedi skate parkosok törzshelyét. Munkagépek lavíroznak csak a gördeszka csövek között. A Szegedi Szabadtéri Újszegedi színpada idén csak az ott dolgozó munkásokat várja. Jelenleg is renoválás alatt áll mely szintén a Zöldváros Programhoz tartozik. Nem kell sokat várnunk az átadásig, addig pedig legyünk türelemmel és ha csak egy sávban is, de élvezzük ki a platánok adta hűs levegőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.