Sport

A szegedi Csókási Gabriella Squash bajnok lett Egerben

A szegedi Csókási Gabriella Squash bajnok lett Egerben

2018. május 30., szerda
A szegedi Csókási Gabriella Squash bajnok lett Egerben

A múlt hétvégén Egerben rendezték a 30. Marshall Országos Egyéni Squash Bajnokságot, ahol a nőknél a Vidux Tisza Squash SE versenyzője, Csókási Gabriella emelhette magasba a bajnoki trófeát.

A nőknél 16 versenyző indult a főtáblán, ahol egyenes kieséses rendszerben, négy mérkőzést kellett sikeresen megvívnia Csókásinak a bajnoki aranyért. Az egri Dobó téren megrendezett bajnokság, a korábbiakhoz képest sokkal látványosabb volt, ugyanis üvegpályán mérhették össze tudásukat a versenyzők. „Ez volt az első alkalom, hogy Magyarországon üvegpályán játszhattam, Európában már bevett szokás, hogy a nagyobb versenyeket üvegfalak közt vívják meg a fallabdázók, itthon azonban még gyerekcipőben jár ez a dolog. Óriási élmény volt számomra ez a verseny, először játszottam ilyen sok néző előtt, de szerencsére nem lettem lámpalázas.” – mesélte Csókási, majd hozzátette: sokat tett azért, hogy ő állhasson a dobogó legfelső fokára.

Közönségszórakoztató, látványos küzdelemben nyert Csókási Egerben, a Dobó téren. (Fotó: Squash Club Szeged facebook oldala)

„Úgy érzem, hogy ezzel a bajnoki címmel a rengeteg befektetett munka kifizetődött. Heti öt edzéssel készültem, ezek közül három pályás, míg kettő kardiós foglalkozás volt. Eddig csak fél profi szinten űztem a squash-t, - juniorként 10 éven keresztül jártam nemzetközi tornánkra, felnőttként viszont eddig még csak itthon indultam - ugyanakkor az egri verseny akkora élmény volt számomra, hogy könnyen lehet, hogy a közeljövőben kipróbálom magam külföldi megmérettetésen is.” – mondta az újdonsült bajnok, aki három évvel ezelőtt, már magasba emelhette a bajnoki trófeát. A 23 éves fallabdázó reméli, hogy az egrihez hasonló versenyek által, hamarosan még népszerűbbé válik a squash Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.