Gazdaság

Alig van problémás lakáshitel

Alig van problémás lakáshitel

2018. április 16., hétfő
Alig van problémás lakáshitel

A megelőző évhez képest negyven százalékkal nőtt tavaly a családi otthonteremtési kedvezményben részesülők száma. A statisztikai hivatal összegzése szerint az otthonteremtési program a lakáshitelezésre is ösztönzőleg hat, ám nagyon fontos, hogy a problémamentes kölcsönök aránya kilencven százalék fölé emelkedett - írja a Magyar Idők.

A lap szerint míg két éve a folyósított családi otthonteremtési kedvezmények (csok) száma 20 755, összege pedig 47,4 milliárd forint volt, 2017-re számuk 40 százalékkal 29 104-re, összegük pedig csaknem felével 70,1 milliárd forintra nőtt – derül ki a KSH Lakossági lakáshitelezés, 2017 című elemzéséből. A támogatást kapók a tavalyi teljes összeg 65 százalékát fordították új lakás vásárlására, 35 százalékát pedig használtéra. Az összeállítás szerint a lakáshitelezési piac alakulása szempontjából kiemelt jelentőségű az otthonteremtési program, amelynek legfontosabb elemeit a bővített csok, a lakásépítési áfa csökkentése, a forgalmi adó visszaigénylési lehetősége és az államilag támogatott hitel jelentik. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.