Egészség

Tavaszköszöntő vizitekre készülnek a szegedi bohócdoktorok

Tavaszköszöntő vizitekre készülnek a szegedi bohócdoktorok

2018. március 21., szerda
Tavaszköszöntő vizitekre készülnek a szegedi bohócdoktorok

Nagyszabású tavaszköszöntő mosolydoktori turnéra készülnek a szegedi Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány bohócdoktorai. Az influenzajárvány miatt februárban zárlat volt több gyermekkórházban is, ezért a bohócdoktori vizitek is szüneteltek, de már több intézmény is jelezte az igényét a szegedi alapítvány felé.

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány egész évben rendszeres látogatója a gyermekkórházaknak, ahol kórteremről-kórteremre járnak bohócdoktoraik, hogy a kis betegeket nevetéssel, és kisebb ajándékokkal vidítsák fel, és adjanak erőt a sokszor kínokat jelentő kezelések között. A külföldön már évtizedek óta bevált, bohócdoktor módszer jelentőségét már egyre több orvos, és intézményvezető elismeri, ezért az alapítvány folyamatosan kapja a megkereséseket az ország minden részéről.

Az influenzaszezon miatt a vizitek szüneteltek, de február vége óta lelkesen készülünk a gyermekkórházakba, ugyanis számtalan kisbetegünk írt a Facebookon, hogy nagyon várnak bennünket – mondta el Csatai Gergő, alias Gergő bohóc, aki a Mosolykommandó Alapítvány alapító tagja.

Amit a legjobban szeretek ebben a hivatásban, az a vidámság, és az hogy nem csak a gyerekek, hanem a nővérek, az orvosok és a teljes kórházi személyzet arcára mosolyt tudunk ilyenkor varázsolni. Ami viszont nehéz: mosolygósnak, és vidámnak maradni akkor is, ha súlyosan beteg gyermekhez megyünk.

A támogatóik segítségének köszönhetően az alapítvány a jövő héttől nagyszabású tavaszköszöntő mosolydoktor turnéra indul, amelynek keretében több város gyermekkórházában fognak bohócdoktori viziteket tartani a beteg gyerekeknek.

Rengeteg helyre hívnak bennünket, ugyanis a gyerekek, és a szülők is csupa pozitív élménnyel gazdagodnak egy-egy bohócdoktori látogatást követően. A nagyszámú felkérésnek az alapítvány sajnos csak korlátozott mértékben tud eleget tenni, ugyanis a program működtetése csak támogatásokból lehetséges, és a szervezetünk igencsak szűkös költségvetésből kell, hogy kigazdálkodja a bohócdoktori viziteket – mondta el Pataki Gergely, az alapítvány alapítója. – Az idei évben felcsillant a remény, hogy az adó 1%-os felajánlások révén közösségi összefogással önálló pályára állítsuk az alapítványt, ugyanis megkaptuk a NAV-tól a jogosultságot a gyűjtésre. Közel 2000 felajánlással a program már hosszútávon fenntartható lehetne, és még több kisbeteghez eljuthatnának bohócdoktoraink. Mi az adó 1%-ot tényleg mosolyokra váltjuk, és ezt komolyan is gondoljuk.

A bohócdoktorok programja a kórházak, intézmények számára ingyenes. A bohócdoktori vizitekkel kapcsolatosan az info@bohocdoktor.hu email címen lehet felvenni a szervezettel a kapcsolatot. Az alapítvány programjairól a www.bohocdoktor.hu oldalon vezet beszámolókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.