Sport

Kár a második félidőért- hétgólos hátrányban a Szeged

Kár a második félidőért- hétgólos hátrányban a Szeged

2018. március 21., szerda
Kár a második félidőért- hétgólos hátrányban a Szeged

A MOL-Pick Szeged 29-22-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, szerdán.

A szegediek közül talpsérülés miatt hiányzott a szlovén beálló, Matej Gaber, a hazaiaknál pedig Rene Toft Hansen és Rune Dahmke nem léphetett pályára. Jól kezdték a találkozót a vendégek, és az ötödik percben átvették a vezetést. Mindkét együttes hatékonyan védekezett, így eleinte a szokásosnál kevesebb gól született. Mivel a 18. percig a Szeged spanyol kapusa, José Manuel Sierra csupán egy alkalommal tudott védeni, a horvát Marin Sego állt be a helyére. Két perccel később alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között (10-8), mert a magyar együttes elkövetett néhány pontatlanságot, azonban négy perc alatt fordított (11-12). A szünet előtt Sego az ellenfél üres kapujába talált, és bár Marko Vujin és Miha Zarabec vezérletével a Kiel hatékonyabban támadott, az első félidő után döntetlen volt az állás (14-14). A németek lerohanták ellenfelüket a második felvonás elején, ezért Juan Carlos Pastor vezetőedző hat perc után időt kért (19-16). Csapata sorozatban háromszor volt eredményes, de az egyenlítést követően nem tudta tartani a lépést a gyorsabb, lendületesebb házigazdákkal, akik öt gólt dobtak, ezért újabb időkérés következett (24-19). A folytatásban tovább nőtt a különbség, mert a Kiel dán kapusa, Niklas Landin remekül védett, csapattársai pedig jó százalékkal használták ki a helyzeteiket. A vendégek az utolsó 18 percben nagyon sokat hibáztak, és mindössze háromszor találtak a hálóba.

THW Kiel (német)-MOL-PICK Szeged 29-22 (14-14)

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Kiel, Sparkassen Aréna 9000 néző. Vezette: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).

THW Kiel:

N. Landin - Ekberg 4/2, Weinhold, Firnhaber, Wiencek 4, Bilyk, R. Santos.

Csere:

Wolff (kapus), Vujin 8, Zarabec 5, Duvnjak 1, Frend Öfors 2, Dissinger 4, Rahmel 1.

Vezetőedző:

Alfred Gislason.

MOL-PICK Szeged:

Sierra - Sostaric 1, Srsen 1, Skube 2, Bánhidi 5, Bodó 3, Källman 3.

Csere:

Sego 1 (kapus),Thiagus Petrus 1, Sigurmannsson 3/3, P. Rodríguez 2, Blazevic, Zsitnyikov, Balogh, Gorbok, Zubai.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

8, ill. 6 perc.

Hétméteres:

3/2, ill. 3/3.

"

Amit a legtöbbet gyakoroltunk, az nem működött. A nyitott védekezésük ellen betömörültünk, rengeteg labdát eladtunk és szétestünk a második félidőre. Nagy jók voltunk az első harminc percben, de sokan végig játszottak nálunk, és elfáradhattak a második játékrészre." - nyilatkozta Balogh Zsolt, a MOL-PICK Szeged játékosa. A visszavágót jövő vasárnap rendezik Szegeden.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.