Egyetem

A szegedi egyetemen találkoztak a fizikatanárok

A szegedi egyetemen találkoztak a fizikatanárok

2018. március 21., szerda
A szegedi egyetemen találkoztak a fizikatanárok

Az SZTE rektora, Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus is előadást tartott a 61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatón. A március 14. és 17. közötti programnak a Szegedi Tudományegyetem adott otthont.

A Szegedi Tudományegyetem látta vendégül az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett 61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutatót. A 2018. március 14. és 17. közötti rendezvény résztvevői a nyitónapon ellátogattak az ELI-ALPS Kutatóintézetbe, ahol Dr. Osvay Károly kutatási technológiai igazgatóadott tájékoztatót a szegedi lézerközpont működéséről. A 61. Országos Fizikatanári Ankét és Eszközbemutató ünnepélyes nyitóelőadásait az SZTE Rektori épület dísztermében tartották: Sólyom Jenő a fizikai szaknyelv helyesírásáról, Prof. Dr. Szabó Gábor „Fotonika a mindennapokban” címmel tartott előadást. Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Fizikai Intézet, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, továbbá az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola adott helyet a fizikatanári ankét további programjainak. A kiemelkedően nagyszámú, mert 180 regisztrált résztvevőt vonzó rendezvényen a Szegedi Tudományegyetem több kutatója is plenáris előadást tartott. Az eszközkiállítások és a délutáni műhelyfoglalkozások adtak lehetőséget arra, hogy a résztvevők megoszthassák egymással az úgynevezett jó gyakorlataikat és tapasztalataikat. Az ankét részletes programja és az előadások anyagai elérhető

online felületen is

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.