Egyetem

Nyílt napot tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem

Nyílt napot tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem

2018. február 1., csütörtök
Nyílt napot tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem

A képzési kínálatot, a felvételi tudnivalókat bemutató nyílt napot és szülői értekezletet tart szombaton a Szegedi Tudományegyetem.

A közlemény szerint az egyetem központi épületében egyaránt várják a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályos és a továbbtanulást fontolgató 9-10-11. osztályos diákokat, szüleiket és tanáraikat. A rendezvény lehetőséget ad minden középiskolás diáknak az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére. A résztvevők informálódhatnak - a többi között - a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási, sportolási, esélyegyenlőségi, szabadidős, tehetséggondozási és karrierlehetőségekről. A karok standokon mutatkoznak be, a szülői értekezlet keretében pedig előadást tartanak a jelentkezés benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról és a Szegedi Tudományegyetemet érintő változásokról. Szó esik az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, az alap-, mester- és osztatlan szakokról, a felvételi ponthatárokról és a többletpontokról, a kapacitásszámokról, a határon túli középiskolásokra vonatkozó érettségi és felvételi követelményekről, valamint a felvett hallgatók számára elérhető lehetőségekről. A nyílt napon részt vevő középiskolások a felvi.hu-n elérhető online jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kapnak. Az SZTE 12 kara és tanárképző központja több mint 380 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.